Отидете към основна версия

4 420 23

Сграда само за жени

  • ванкувър-
  • канада-
  • жени-
  • жилища

Тя ще бъде построена във Ванкувър

Снимка: Shutterstock

Сграда, която предстои да бъде построена, ще бъде само за жени. Тя ще се намира във Ванкувър и ще е достъпна за жени в различни възрастови групи и социален статус – работещи жени, самотни майки, както и пенсионерки. Философията на проекта е да помогне на жените, най-вече на тези, които са в неравностойно положение. В Канада, както и в редица други държави, все още се запазва неравенството между мъже и жени по отношение на заплащането, което затруднява представителите на нежния пол да си наемат или купят самостоятелно жилище. Поради това и жените по-често страдат от домашно насилие.

Само от жени се състои е екипът архитекти, направили проекта на сградата. Те са се стремили екстериорът ѝ да бъде нежен и ефирен, а не „ръбест“ и „мускулест“. Стремили са се максимално постройката е близка до природата, като наподобява вълни и вятър. Жилищата ще разполагат с големи прозорци и балкони. В изработването на сградата ще се използва дърво и други естествени материали. Интериорът е решен в меки и неутрални цветове.

В 13-етажната сграда ще има 135 жилища, които ще се отдават под наем. Сред тях ще са студиа, апартаменти с една, две и три спални. Първа копка на сградата е планирана за август 2022 г.

Мъже и момчета ще могат да живеят в сградата, но само ако наемът е сключен с жена, която отговаря на определени икономически и социални условия.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 12 гласа.

Свързани новини