Last news in Fakti

5 Май, 2022 14:21 3 588 5

Въвеждат се допълнителни мерки за охлаждане на имотния пазар

  • канада-
  • жилища-
  • охлаждане-
  • пазар-
  • държава-
  • мерки

За 2 години жилищата в Канада са поскъпнали с 50%

Въвеждат се допълнителни мерки за охлаждане на имотния пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Управляващите либерали в Канада обмислят допълнителни мерки за ограничаване на спекулациите на жилищния пазар, след като наложиха забрана за чуждестранни купувачи и по-високи данъци върху имотите по-рано този месец.

Не е евентуално въвеждане на допълнителни мерки за забавяне на активността на инвеститорите, като например изискване на по-големи авансови плащания за втора, трета и следващите къщи, не изключи такава възможност.

„Ние възпираме спекулациите, чрез прилагането на редица мерки… но също така не сме затворили вратата за по-нататъшни действия“, каза министърът на жилищното строителство Ахмед Хюсен. Той уточни, че системата за облагане на имотите с данък в Канада е сложна, което прави процеса труден.

„Трябва да гледаме напред и наистина да разгледаме отблизо какви допълнителни стъпки можем да предприемем за справяне с проблемите, свързани със спекулациите“, добави той.

Цените на жилищата в Канада са се повишили с над 50% за последните 2 години поради ниските лихви, желанието за повече пространство и спекулативната активност. Според Централната банка на Канада инвеститорите купуват една на всеки пет къщи в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИзмамнаБрокерка

    10 1 Отговор
    Мими, захладня ли при комисионните от имотни сделки?
  • 2 Асенчо

    8 0 Отговор
    министърът на жилищното строителство на Канада - Ахмед Хюсен !?!
  • 3 2493

    9 0 Отговор
    Мерките не са за охлаждане, а за сриване на цените. Разберете го, няма да има спад на инфлацията, без спад на цените на активите. !!!
  • 4 Наска от Небраска

    0 1 Отговор
    Тъкмо закупихме имоти за 2,9 м доларес във онтарио. Браво на нас. - поздрави от баба Наска от Небраска
  • 5 Русенец

    1 0 Отговор
    Мили брокерчета. Онзиден беше капарирана прекрасна къща в едно от китните, най-близки села, край Русе. Даже са две къщи в един двор, на цена под 20К€. Собственикът го спазари за няколко седмици от обявата и за няколко дни след огледа. Ето така се прави продажба. Защо? Защото това е цената, която устройва и двете страни. А онези, които са си повярвали, че могат да искат по 40К или 50К € на подобни имоти, да не се чудят защо седят обявени с години и никой не ги купува.