4 Февруари, 2022 13:21 8 120 5

Тук жилищата могат да поевтинеят с до 20%

  • канада-
  • жилища-
  • цени-
  • поевтиняване

По-високите лихви по ипотеките охладиха канадския имотен пазар

Тук жилищата могат да поевтинеят с до 20% - 1
Снимка: Shutterstock

Лихвите по ипотечните кредити в Канада вече отчитат ръст. Това неминуемо ще се отрази на цените на жилищата и охлади сегмента, който през последните години отчиташе непрекъснат ръст, дължащ се на трескавото препродаване на имоти. „В някои региони на Канада понижението може да е дори до 20%“, прогнозира Πитъp Pyтлeдж oт Оffісе оf thе Ѕuреrіntеndеnt оf Fіnаnсіаl Іnѕtіtutіоnѕ.

През 2021-ва канадският имотен пазар беше един от най-горещите в световен мащаб, като през последните 12 години отчиташе непрекъснат ръст в цените на жилищата. Само за изминалата година в Торонто, който е най-големият град в страната, стойността на квадратен метър жилищна площ е отчела ръст от 18%. Средната цена на имот е достигнала 867 500 USD.

Канадците живеят в средно най-големите къщи, а също така и имат повече собственост от британците, французите и американците. По време на пандемията акцентът на купувачите беше към по-големи къщи с двор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спад а цените, спад на цените, спад

    22 3 Отговор
    Не мога да повярва, Милена е превела една от многото статии за спад на цените. В САЩ средната цена на новопостроените къщи за месец декември е 40000$ по-ниска от ноември. Само преди месец очакванията бяха имотния балон да се спука през 2023г, сега повечето показатели сочат спукването да е през 2022г.
  • 2 Аз Кочо

    25 3 Отговор
    Интересното е че цената на копторите в София не само че не намалява а даже расте. Явно оптимистите в България са много
  • 3 Гледайте централните банки

    14 3 Отговор
    Да излязат всички централни банки и да обявят война на инфлацията, да започнат да прилагат дефлационни мерки, трябва да си много, много лъжливо бройки, за да обясняваш, че цените ще излита в космоса.
  • 4 Русенец

    7 2 Отговор
    Нормално е. Човек инвестира в имоти или да си спаси парите от инфлация, или да печели от наеми. При това обезлюдяване и опразване на помещения наемите не вървят. А при текущите разходи по един необитаем апартамен, загубите са по-големи, отколкото при кътане под дюшега.
  • 5 kanadec

    0 0 Отговор
    Fake statia, Оffісе оf thе Ѕuреrіntеndеnt оf Fіnаnсіаl Іnѕtіtutіоnѕ - haha