Last news in Fakti

23 Март, 2022 11:51 3 851 7

Исторически рекорд

  • канада-
  • жилища-
  • цени-
  • рекорд

Средните цени на жилищата в Канада достигнаха невиждани висини

Исторически рекорд - 1
Снимка: Shutterstock

Средната цена на канадските жилища през февруари 2022 г. достигна 648 200 USD. Това е с 20% повече от миналата година и е най-високото ниво в историята, сочат данните на Канадската асоциация за недвижими имоти (CREA).

Организацията, която представлява 100 000 брокери в цялата страна, заяви, че февруари е вторият най-натоварен месец за продажби на жилища в историята, и бие миналогодишния рекорд.

В рамките на един месец 58 209 къщи и апартаменти смениха собственика си. А увеличаването на новите обяви през втората половина на февруари предполага, че продажбите през март ще са едни от най-силните, откакто се води статистика за имотния пазар.

Анализаторите на CREA посочват, че средната продажна цена може да бъде подвеждаща, защото е изкривена от продажбите на големи пазари с високи цени като Торонто и Ванкувър. Посредници отбелязват, че ако не се вземат предвид продажбите в тези два града, тогава средната стойност веднага ще спадне с над 141 300 USD. Ето защо експертите цитират и втора цифра, известна като индекс на цените на жилищата, за да коригират обема и вида на продаденото жилище. Но и при нея се отчита ръст от 29% през този февруари спрямо същия месец на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хубаво

    12 2 Отговор
    В Канада може да има рекорди, у нас има и ще има спад. Засега сме в момета на замръзване - няма търсене.
  • 2 ИВАН

    9 3 Отговор
    Ора няма, ораааа
  • 3 Дгйлш

    4 1 Отговор
    Печатай!
  • 4 Перо

    7 4 Отговор
    Нищо не е в сравнение с жилищата на тиквата в Барселона,на Севда и на много държавни милионери от БГ!

    Коментиран от #5

  • 5 Перо

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    И Ангелкова, в Бистрица ги слага в джоба!
  • 6 6639

    9 3 Отговор
    Исторически рекорд са ипотеките с фиксираната 30годишна лихва в САЩ днес, цели 4,72% при 2,7% през лятото на 2021. Възможно ли е това да се отрази негативно на цените ?

    Коментиран от #7

  • 7 4749

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "6639":

    Ти да видиш! Лятото ще има скок подскок на лихвите, който тегли да си направи добре сметката струва ли си за 10 палета тухли и 4 бетоновоза да се заробва 20-30 години и мисли ли, че лихва от 2,4 ще е за целия период . Високите цени на имотите е нож с две остриета, нито можеш да купиш качествен имот нито да продадеш.