Отидете към основна версия

31 008 25

Рускоговорящи наводниха този град

  • дубай-
  • оае-
  • руснаци-
  • рускоговорящи-
  • онд

Дубай се превърна в пристан за граждани на Русия и ОНД

Близо 10% от сделките с имоти в Дубай се падат на рускоговорящи, а потенциалните купувачи на жилища в емирството надвишава 20%, сочат данните на консултантската компания за недвижими имоти Mira Estate.

По-голямата част от купувачите от Русия и страните от ОНД търсят готови апартаменти и недвижими имоти на брега на Персийския залив в Дубай. Средната покупна цена варира от 680 000 USD за обикновените купувачи до 6,8 млн. USD за физически лица с висока нетна стойност (HNWI).

„Пулът от инвеститори в недвижими имоти в Дубай се измества към рускоговорящите. Успяхме да определим количествено и измерим тази промяна, като разгледаме броя на потенциалните клиенти за недвижими имоти, които генерираме, тъй като хората проявиха интерес към нашите предложения за имоти в емирството през последните четири месеца“, казва Тамара Гетигежева, главен изпълнителен директор и партньор на Mira Estate.

„Източна Европа преживява безпрецедентно ниво на геополитическа нестабилност, което доведе до приток на инвеститори и техните семейства в Дубай, не само от Русия, но и в по-голяма степен от други страни от ОНД. Сега клиентите от страните от ОНД съставляват повече от 10% от потенциалните клиенти в Дубай“, уточнява Гетигежева.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 32 гласа.

Свързани новини