Last news in Fakti

25 Май, 2022 09:21 9 785 10

Ръст от 65% на руските купувачи на имоти тук

  • дубай-
  • оае-
  • сделки-
  • имоти-
  • руснаци-
  • рекорд

Рекорд на сделките с имоти в Дубай

Ръст от 65% на руските купувачи на имоти тук - 1
Снимка: Shutterstock

Възстановяващият се пазар на недвижими имоти в Дубай през тази година отчете най-доброто първо тримесечие от 2010 г. насам, като за периода са били реализирани 20 539 сделки. Вторичният пазар доминира в сектора на недвижимите имоти, тъй като на него се падат около 58% от общите продажби, като останалите 42% идват от първичния пазар, сочат данните на Zoom Property Insights.

Според последните данни пазарът на недвижими имоти в Дубай има втория най-висок априлски рекорд по транзакции през април. Общо 60% от сделките са извършени на вторичния пазар и 40% на първичния. Това представлява 46% увеличение на обема и 67% увеличение на стойността на годишна база след рекордния месец март.

Според наличните данни в платформата за отворени данни на Департамента за земя в Дубай, през април са реализирани 7009 транзакции. Това е и вторият най-висок април по отношение на обем и стойност на продажбите, като най-силниният април е бил през 2009 г. Основно се купуват вили и градски къщи в Arabian Ranches-3 за имоти в етап на строеж и Dubai Hills Estate за вече завършени имоти.

През първото тримесечие пазарът продължи да бъде доминиран от европейски инвеститори, като Великобритания, Италия и Франция са на първо, трето и седмо място в списъка на най-добрите страни, инвестиращи в Дубай. Броят на купувачите от Канада се е увеличил със 116% през първото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период на миналата година. Инвеститорите от континента Индия и Пакистан, класирани съответно на второ и осмо място, също допринесоха за изключителното представяне на пазара на недвижими имоти.

Броят на руските инвеститори на пазара на недвижими имоти в Дубай се е увеличил с над 65%, а Русия е на пето място сред водещите страни инвеститори. Ливан и Китай са две други страни, които инвестираха сериозно в пазара на недвижими имоти в Дубай през първото тримесечие на 2022 г.

Очаква се пазарът да продължи възходящия си тренд с увеличаване на потока от чуждестранни инвеститори благодарение на визовите реформи и икономическата стабилност. Според Zoom Property Insights, променящата се среда на трудовото законодателство на Дубай и широките възможности за предприемачество също привличат огромен брой инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а да напишеш

    13 0 Отговор
    как вървят сделките на еврохолд
  • 2 Последно

    17 0 Отговор
    Тук или в Дубай?
  • 3 Жоро

    5 0 Отговор
    Даамм ей го къдейй йе Дубай. На 1 туба бензин с кола ...
  • 4 Жега

    12 0 Отговор
    Жега и чужд език, друга култура .Не е като у нас, влезнеш в магазин в Поморие и магазинерите говорят на руски.
  • 5 Верно ли

    12 5 Отговор
    Ех, тези бедни рашки с външните тоалетни.... :)))
  • 6 Ръста ръсте ръстливо

    1 0 Отговор
    Ръст на комисионната на Мимето, ръст на комисионната на Мимето,бруст, ръст, ръст
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Влади

    9 0 Отговор
    Ръст от 65% на руските купувачи на имоти Там ! в Дубай , а не Тук бе Милена , тук в България никой нищо не купува , даже и Афганистанците , тук в България се набалбукват с цифри само програмистчета от селата , цял живот опитващи се да се докопат и си купят жилище в Столицата , крадливи политици и общинари от село по същата причина и някой друг наркотрафикант
  • 9 Русия

    2 0 Отговор
    Държавата на корупцията и корупционерите.
  • 10 Павел Павлов

    1 0 Отговор
    Няма ли кой да контролира прането на пари в тази държава?!!