Last news in Fakti

11 Август, 2022 12:05 2 458 0

Преминава се към онлайн плащане на наеми

  • дубай-
  • оае-
  • наем-
  • плащане

Това дава нова възможност на нерезидентите на ОАЕ за откриване на сметка

Преминава се към онлайн плащане на наеми - 1
Снимка: Shutterstock

Дубай обяви стратегическо партньорство с Emirates NBD. Една от големите компании е автоматизирането на превода на наемни плащания. Засега в Дубай остава остарялата практика за издаване на хартиени чекове за наем. След въвеждането на новата система плащането ще става онлайн. Наемателят от своята банкова сметка ще превежда необходимата сума на наемодателя.

Новият начин ще улесни живота на всички участници в процеса. В допълнение към извършването на плащанията по-бързо и с по-малко грешки, това ще позволи гъвкави планове за плащане.

Чуждестранни индивидуални инвеститори, които планират да закупят имот в Дубай, ще могат да отворят специални спестовни сметки в Emirates NBD. Това ще ги улесни при покупката и управлението на имоти, както и при събирането на наеми.

Все още не е обявено влизането в сила на новите правила.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА