Last news in Fakti

20 Юли, 2022 09:21 4 155 3

Накъде тръгнаха наемите - Юли 2022

  • дубай-
  • оае-
  • наем-
  • жилища-
  • къщи

В Дубай те растат с най-бързите си темпове от края на 2014 година

Накъде тръгнаха наемите - Юли 2022 - 1
Снимка: Shutterstock

Средният наем в Дубай през май 2022 г. се е увеличил с 19,1% на годишна база, сочат данните на консултантската компания CBRE. Това е най-бързият темп от края на 2014 г. В същото време наемите на апартаментите са се увеличили с 18,3%, а на вили - с 24,3%.

„Темпът на нарастване на наемите продължи да се покачва на годишна база с 19,1%. Това е най-бързият темп от октомври 2014 г.“, каза Таймур Хан, ръководител на отдела за проучвания в Близкия изток и Северна Африка в CBRE Dubai.

През май 2022 г. броят на сделките на жилищния пазар в Дубай достигна 5542, което е с 33% повече спрямо година по-рано. През този период продажбите на етап строителство са се увеличили с 55,4%, а продажбите на вторичния пазар с 18%.

„Транзакциите на жилищния пазар в Дубай продължават да се увеличават, като общият им обем от началото на годината достигна 30 903 до май 2022 г., най-високият брой от 2009 г. насам“, каза Таймур Хан.

През месец май 2022 г. средните цени на имотите в Дубай са се повишили с 10,9% на годишна база. За този период апартаментите са поскъпнали с 9,6%, а вилите - с 19,8%. В сравнение с пиковете, наблюдавани в края на 2014 г., цените на апартаментите са се обезценили с 25,9%, а на вилите - с 9,5%.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони

    22 2 Отговор
    Мноооого полезна и практична статия за наемите и цените на имотите в Дубай. Със сигурност задоволява интереса на 80% от българите. Ако напишат и за имотния пазар в Швейцария и Монако ще отговорят на въпросите и на останалите 20%.
  • 2 МирО

    6 1 Отговор
    Ами медиите писаха, че рашаните са се насочили в тази посока,
    нормално е когато се иссипят много хора с КЕШ да се дигат и наеми и цени.
    И при нас се случи частично от окраинските “туристи“ - покачи се търсенето,
    но есент и особено зимата предполагам, че наемите ще почнат да намаляват
    заради отлива на “туристите“ и кризата, която се задава - ще е нешто подобно,
    като при първата година на ковида,
    За наемодателя е по - добре и по - малък наем, от колкото никъкъв.
    Празен апартамент е само разходи: такса вход, данъци, ремонти, подръжка,
    такса мощност от топлофикация (скочи с десетки проценти) .....
  • 3 Ричард Естес

    2 3 Отговор
    Как накъде ? Към Банкя и Барселона със сигурност !