30 Май, 2022 09:21 8 765 3

Разширяват значително град с ново строителство

  • дубай-
  • оае-
  • разширение-
  • строителство-
  • земи-
  • парцели

Нови площи за изграждане на жилищни и обществени сгради се причисляват към Дубай

Разширяват значително град с ново строителство - 1
Снимка: Shutterstock

Съветът на Дубай одобри цялостно преструктуриране на отдела за земя, за да увеличи броя недвижими имоти и стартира редица нови проекти за развитие. Целта е провинцията на емирството да бъде превърната в туристическа дестинация.

Инициативата включва развитието на редица квартали в Дубай, включително Al Faqa, Al Lusaili, Al Habab, Al Marmum, Al Awir и Margham. Чрез промяната ще бъдат развити и редица проекти, насочени към подобряване на услугите и съоръженията и ангажиране на жителите на тези райони в създаването на икономически възможности за развитие.

Съветът на Дубай също представи на вицепрезидента, министър-председателя и владетел на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид, визия за бъдещи жилищни райони на емирствата. Първата фаза на тази инициатива ще включва областите Ал Хаванидж, Ал Барша, Ал Мизхар и Хата, в допълнение към поредица от планове, които ще бъдат обявени през идните месеци.

„Развитието на вътрешността и селските райони в емирството отваря редица нови възможности. Бързо се изчерпваме с нови райони в града, тъй като повечето от тях вече са напълно застроени или са на неговия предел. Като пример може посочим Палм Джумейра и Даунтаун, където има много ограничено количество налична земя за развитие“, каза Фейсал Дурани, партньор и ръководител в консултантската компания Knight Frank за Близкия изток

Юсуф Фахрудин, главен изпълнителен директор на Fakhruddin Properties, е съгласен с експерта: „Допълнителните инвестиции и подкрепа от правителството ще направят провинцията в Дубай по-привлекателна опция за тези, които искат да се преместят или да инвестират в недвижими имоти. С подобрен достъп до основни услуги и по-голяма стабилност, провинцията на Дубай ще бъде ключова зона за растеж през следващите години“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошето

    5 1 Отговор
    Кой го интересува
  • 2 Жоро

    1 0 Отговор
    Как кой? Черепа
  • 3 Богито

    1 0 Отговор
    От мизерната КОЧИНА, в безалкохолната ПУСТИНЯ... Няма да ги бъде АЛ - КАПОНИТАТА - ОРКИ..