Last news in Fakti

6 Юли, 2022 15:21 5 993 3

Мегаполис ще има 700 000 имота до края на годината

  • дубай-
  • оае-
  • инвестиции-
  • жилища-
  • продажба

Търсенето на жилища в Дубай все още не е достигнало пика си

Мегаполис ще има 700 000 имота до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

Интересът и доверието на инвеститорите към пазара на недвижими имоти в Дубай непрекъснато нараства вече няколко години подред, а през последните месеци буквално, счупи всички рекорди. Според експерти, от една от водещите агенции за недвижими имоти в ОАЕ –Metropolitan Premium Properties се наблюдава трикратно увеличение на заявките за покупка на жилищни и търговски имоти, както от крайни купувачи, така и от инвеститори в емирството.

Благоприятните фактори са много. Така например, наскоро бяха обявени опростени критерии за получаване на дългосрочни визи, включително Green Residency, Gold Visa, както и дългосрочни разрешения за влизане за инвеститори, специалисти, предприемачи, студенти и туристи. Вече можете да кандидатствате за златна виза за ОАЕ, ако притежавате имот на стойност най-малко 2 млн. AED (545 000 USD). Пакетът от мерки за облекчаване на визовите ограничения ще влезе в сила през септември 2022 г.

„Със сигурност може да се каже, че интензивността на търсенето е далеч от пика, тъй като пазарът все още не е изчерпал инерцията, получена от възраждането на бизнес, търговия и международни отношения след пандемията и EXPO 2020, като същевременно продължаваме да изграждаме капацитет чрез правителствени насърчителни програми, насочени към допълнително повишаване на конкурентоспособността и ефективността на местния сектор на недвижимите имоти“, коментират анализатори.

Първото тримесечие на 2022 г., според Dubai Land Department (DLD), е било най-успешното за този сегмент от повече от десетилетие, като продажбите са достигнали рекордно ниво от 2010 г. насам. На този фон експертите са изчислили, че до края на 2022 г. броят на имотите в Дубай ще бъде около 700 000, от които 42 000 ще бъдат представени за първи път на потенциални купувачи.

Важно е да се отбележи, че една от ключовите дългосрочни цели на правителството е да увеличи населението на Дубай от 3,5 милиона през 2022 г. на 5,8 милиона до 2040 г., със значително разширяване на границите на града. Заедно с новите визови правила и прогнозирания икономически растеж от 3,8%, това няма как да не се отрази на привлекателността му не само като място за живеене и правене на бизнес, но и като дестинация за инвестиции, включително в жилищни, търговски и хотелски имоти.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шейха на Дубай

    3 2 Отговор
    Поне пишете платена публикация
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стоян

    1 0 Отговор
    Горкият прост руски народец, дето хода на война да убива за един телевизор или печка