Отидете към основна версия

7 338 7

Къща с 49 стаи на цената на 2-стаен

  • криза-
  • сащ-
  • цени

Последствията от имотната криза в САЩ продължават да изненадват участниците на пазара. Поредният пример е продажбата на имение с 49 стаи на цената на двустаен апартамент в Манхатън. Става дума за имението Hecker Smiley в Детройт. Цената, която иска собственика за него, е 2.8 млн. USD. За същата сума може да се купи луксозен апартамент с две спални в Манхатън, уточняват анализатори.

Hecker Smiley е шато във френски стил, чиято разгъната застроена площ е 2600 кв.м. Сред особеностите на имението е, че разполага с 13 мраморни камини, както и подземно скривалище, открито по време на ремонт.

Къщата, чиято архитектура е дело на Луис Кампер, е построена през 1892 г. специално за известния тогава железопътен магнат Франк Хекер и е изпълнявала ролята на частна резиденция. Хекер е живял в нея до смъртта си през 1927 г. Неговото семейство продължава да използва къщата, но вече в качеството на учебен център за студенти.

През 1947 г. имението преминава в ръцете на Smiley Brothers Music Company и е една от щабквартирите на компанията.

През 1991 г. новият собственик – компанията Charfoos and Christensen основно ремонтира имението. Към момента Hecker Smiley е консулство на Дания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини