Last news in Fakti

8 Януари, 2014 11:35 7 334 7

Къща с 49 стаи на цената на 2-стаен

  • криза-
  • сащ-
  • цени

Последствията от имотната криза в САЩ продължават да изненадват участниците на пазара. Поредният пример е продажбата на имение с 49 стаи на цената на двустаен апартамент в Манхатън. Става дума за имението Hecker Smiley в Детройт. Цената, която иска собственика за него, е 2.8 млн. USD. За същата сума може да се купи луксозен апартамент с две спални в Манхатън, уточняват анализатори.

Hecker Smiley е шато във френски стил, чиято разгъната застроена площ е 2600 кв.м. Сред особеностите на имението е, че разполага с 13 мраморни камини, както и подземно скривалище, открито по време на ремонт.

Къщата, чиято архитектура е дело на Луис Кампер, е построена през 1892 г. специално за известния тогава железопътен магнат Франк Хекер и е изпълнявала ролята на частна резиденция. Хекер е живял в нея до смъртта си през 1927 г. Неговото семейство продължава да използва къщата, но вече в качеството на учебен център за студенти.

През 1947 г. имението преминава в ръцете на Smiley Brothers Music Company и е една от щабквартирите на компанията.

През 1991 г. новият собственик – компанията Charfoos and Christensen основно ремонтира имението. Към момента Hecker Smiley е консулство на Дания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    4 1 Отговор
    Браво на Милена Богданова за многото интересни статии публикувани от нея! ЧНГ и през Новата година да бъде здрава и все така продуктивна!

    Коментиран от #4

  • 2 1111

    4 1 Отговор
    Двустаен за 2.8 млн.USD ...хаха...Монтана и Лом заедно струват по-малко
  • 3 Бай Иван

    0 2 Отговор
    Цените на имотите падат навсякъде и това си е!
  • 4 The Bear

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "galaxy":

    Присъединявам се!
  • 5 VARNA

    1 1 Отговор
    в детройт където къщите ги подаряват да истина е подаряват ги.
    там и кучетата избягаха и останаха само черни, а къщи колкото искаш направо се нанасяш а като ти писне отиваш в друга, общината е принудена да ги разрушава за да не се нарани някой.
  • 6 Капиталист

    2 0 Отговор
    Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание.
    Интелигентността е способността да се адаптираш към промените.

    Коментиран от #7

  • 7 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Капиталист":

    Май за простотията говорим?