Отидете към основна версия

2 786 13

Зетят на Доналд Тръмп ще реновира разрушени от НАТО обекти в Сърбия

  • белград-
  • сърбия-
  • комплекс-
  • зет-
  • доналд тръмп

Става дума за някогашния генерален щаб на югославската армия

Бившият комплекс на генералния щаб на югославската армия, разрушен при бомбардировките на НАТО срещу тогавашната Съюзна република Югославия (СРЮ) през 1999 година, ще бъде реновиран. Изпълнението е възложено на компанията Афинити глобъл дивелъпмънт (Affinity Global Development). Договорът беше подписан между министъра на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Горан Весич и собственика на американската компания Джаред Къшнър. Последният е зет на Доналд Тръмп.

Сградата се намира в центъра на сръбската столица. Тя е силно повредена след като на два пъти е била бомбардирана – в нощта на 29 април 1999 г. и на 7 срещу 8 май 1999 г., при ударите на НАТО срещу СРЮ.

"Сръбското правителство избра за партньор в това начинание представителната американска компания, която ще инвестира в ревитализацията на комплекса на бившия Съюзен секретариат за народна отбрана," каза Весич.

Американската компания не е купила парцела и полуразрушената сграда върху него, а го е наел за период от 99 години. В случай, че инвеститорът не спази поетите в договора ангажименти в определените срокове, той трябва да върне земята и построеното върху нея на сръбската държава, без компенсации.

Зетят на Тръмп има за цел да построи мемориален комплекс, посветен на всички жертви на бомбардировките на НАТО срещу СРЮ.

По-рано в социалната мрежа „Х“ Къшнър сподели, че предвижда реализирането на проекти в центъра на Белград и по албанското крайбрежие. Бреговете на Албания се развиват усилено през последните 5 години. По крайбрежието на страната изникнаха много луксозни хотелски комплекси, които привличат туристи от цял свят.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини