Отидете към основна версия

741 0

Ваканционен хотел стана „Сграда на годината”

  • инвеститор-
  • сгради-
  • годината-
  • сграда-
  • хотел-
  • категорията-
  • обекта-
  • определен

Ваканционният хотел „Хелена ризорт” в Слънчев бряг бе определен за Сграда на годината за 2004-а. Инвеститор на обекта е софийската фирма „Булимпекс” АД. Ваканционният хотел е проектиран от колектив АСА, в който участват архитектите Огнян Грозев и Калин Тихолов. Изпълнител на обекта е строителната фирма Галчев инженеринг. Изборът за сградата на годината е определен с гласуване от представителите на бранша, присъствали на годишните награди. Хелена ризорт се състезаваше с още девет сгради в категорията Ваканционни хотели. Сред съперниците на сградата на годината в същата категория бяха хотели като Марина палас в Несебър с инвеститор ПС груп АД, Белла виста бийч клуб в Синеморец с инвеститор Булхотел АД и Романтика в комплекс Ривиера бийч-2 с инвеститор Ривиера АД.

Общо шест сгради бяха допуснати до финалния кръг на конкурса Сграда на годината, организиран от вестник Строителство Градът. Всяка сграда бе номинирана в отделна категория. Централна автогара София бе определена за най-добрия обект в категорията Обществени сгради. Кооперацията Симон в столицата с инвеститор Манхатън Груп ЕООД бе определена за най-добра постройка в категорията Жилищни сгради. Хотел Кристал палас с инвеститор Феърплей интернешънъл АД на ул. Шипка в София бе отличен с приза за най-добър градски хотел, а хипермаркет ХИТ в столичния квартал Младост бе определен за най-добрата търговска сграда. В категорията Сгради и съоръжения със специално предназначение бе отличено фармацевтичното предприятие Чайка фарма в Пловдив. От всички допуснати до финалния кръг обекти архитекти, инвеститори и строители определиха като най-добро архитектурно и строително изпълнение на 2004 г. Хелена ризорт.

Над 60 обекта се включиха през тази година в конкурса за сграда на годината. Изискването е те да са получили разрешение за ползване в рамките на тази календарна година и да се намират на територията на страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини