Отидете към основна версия

19 749 30

Родителите на Вероника искат смъртно наказание за убиеца

  • смъртно наказание-
  • родителите-
  • убиеца-
  • вероника-
  • вероника здравкова-
  • велико търново-
  • брадва

Момичето има по-голяма сестра, бременна в последния месец - това крепи семейството

Снимка: Фейсбук

За връщане на смъртното наказание призоваха родителите на убитата във Велико Търново 23-годишна студентка Вероника, съобщи ТВ7 в свой репортаж. Кой каквото е направил, това да получи, заяви почерненият баща.

28 февруари, 18:55 ч. Това е предполагаемият час на убийството на Вероника в тъмен и безлюден район на Велико Търново. За последно 23-годишната млада жена от Никопол е провела разговор по телефона с приятелки. Разбрали се да пият кафе, но за съжаление, плановете им се провалили.

Виктория е убита с брадва. Липсват дамската й чанта, портфейлът и телефонът, от който е направено последното изходящо обаждане. Охранителната полиция и следователи буквално "обръщат" района край река Янтра, където е намерено тялото на Вероника Здравкова.

Мястото през деня е живописно, но нощем тук става страшно. Признанието е на криминогенни субекти, клошари и роми, които живеят в катун. 40-годишният Ахмед Мехмедали е клошар. Твърди, че за последните две години лично е намирал три трупа, единият от които със следи от насилие.

Вече никой не помни кой е Янко и кога е бил убит. Дали това ще се случи и с Вероника? Отговорът на този въпрос търсят и родителите на мъртвото момиче - Надя и Трайчо Трайкови от Никопол. Репортерите ги срещат след поредния разпит в следствието. Нормално, не им е до приказки, след като убиецът на детето им е още на свобода. Майката на Вероника разкрива своята хипотеза за зверството.

Вероника има по-голяма сестра – Мирослава, бременна в последния месец. Този факт крепи все още Надя и Трайчо Трайкови да не рухнат.

Днес се очаква тялото на Вероника да бъде предадено на родителите й. Момичето ще бъде погребано в родния си град Никопол.

Настоящият приятел на Вероника - Мартин, и бившият, с когото тя се е разделила преди около 6 месеца по свое собствено желание, са били разпитани, но не са задържани, уточни БНТ. Мартин каза пред камерата, че при тях всичко се развивало много добре. Колеги на момичето също коментираха, че тя е била мил човек, на когото никой не би посегнал за отмъщение.

Ден на траур е обявен във Великотърновския университет със заповед на ректора заради трагичната смърт на 23-годишната студентка. На сградата на Ректората и в Стопанския факултет са поставени траурни знамена, обособен е и траурен кът във фоайето на факултета. Всички учебни занятия днес ще започват с минута мълчание в памет на убитото момиче.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини