Last news in Fakti

4 Юни, 2015 17:13 2 408 4

4 г. затвор за грабеж получи убиецът на Вероника

  • вероника-
  • грабеж-
  • получи-
  • убиецът-
  • илиян здравков
4 г. затвор за грабеж получи убиецът на Вероника - 1
Снимка: БТА

ВКС потвърди присъда от 4 години затвор за грабеж на 40-годишния рецидивист Илиян Здравков, който уби 23-годишната студентка Вероника на 28 февруари вечерта край жп гарата в Търново, съобщи „Дарик“.

Рецидивистът получава седмата си присъда, докато излежава в затвора в Ловеч друго наказание за кражби, наложено от съда в Казанлък, и чака приключването на разследването за убийството на Вероника. За него го грози доживотен затвор, допълва „24 часа".

Върховните магистрати са се произнесли окончателно за грабежа на 18-годишно момиче от Русе, извършен от Здравков 9 месеца преди да убие Вероника.

18-годишната русенка била нападната, след като отишла да търси приятеля си, с когото се запознали онлайн, който живеел Горна Оряховица. Момичето помолило Здравков да го упъти, но той услужливо казал, че му е на път и ще го заведе. След което ограбил момичето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 1 Отговор
    Това държава ли е или някакво блато???Да убиеш 23 годишно момиче и да си в затвора само за 4 години????Това е най-демократичната държава в целия свят ли???То остава да наточиш ножа и - напред.....мале що хора са за клане....и то като само 4 години ще ти вземат направо си заслужава!!!!Референдума който ни предстои трябва да бъде дали името на държавата да си остане България или Антиленд...например!!!!Едно голямо ПУУУУУ за всички властеимащи които съсипаха държавата!!!!Да гориге в ада дано лумпени ненаситни!!!!Апропо-всеки отива в отвъдното с празни джобове ГОСПОДА ДеПУтати и всякакви анти-българи!!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Кобрата

    1 1 Отговор
    К'ви 4 години бе, тоя м....л трябва да стои в затвора най-малко 20 години... И все пак това не му е било първо убийство. Затова им идва куража после да убиват пак, защото знаят, че ще им се размине леко.
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Абе тази присъда не е за убийството на Вероника, а за предишен грабеж. Не четохте ли, че това е 7-ма присъда за грабежи и освен това има 2 убийства с цел грабеж!
    Това е то нашето правораздаване, защото адвокатщината е превзела държавата ни отвсякъде!!!
  • 4 Bobi

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Ти и "кобрата" само заглавията ли четете ?? Ако си бяхте направили труда да прочетете и статията , нямаше да се излагате така "Рецидивистът получава седмата си присъда, докато излежава в затвора в Ловеч друго наказание за кражби, наложено от съда в Казанлък, и чака приключването на разследването за убийството на Вероника. За него го грози доживотен затвор"