Last news in Fakti

15 Септември, 2015 12:37 1 462 0

30 години затвор за убиеца на Вероника

  • вероника-
  • убиец-
  • присъда-
  • затвор-
  • 30 години

Присъдата е постановена при условията на съкратено съдебно следствие

30 години затвор за убиеца на Вероника - 1
Снимка: БТА

Окръжният съд във Велико Търново призна за виновен обвинения в убийството на студентката Вероника Илиян Здравков и го наказа с 30 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване.

Факти.бг припомня, че след тридневно издирване, на 3 март тялото на Вероника Здравкова бе открито във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново.

23-годишната студентка изчезна на 28 февруари вечерта. Информацията гласеше, че за последно е видяна в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се е прибирало от работа през безлюдната местност.

След аутопсията стана ясно, че смъртта й е насилствена.

40-годишният Илиян Здравков, осъждан 6 пъти и прекарал общо 15 години от живота си в затвора, беше обвинен за убийството. По-късно той направи пълни самопризнания, прие фактите в обвинителния акт и процесът протече по реда на съкратеното съдебно следствие. След тази процедура максимално възможното наказание според закона е 30 години затвор.

Уважени бяха гражданските искове, предявени от родителите на Вероника Здравкова, общо в размер на 200 000 лв.

Прокурорът и роднините на убитата Вероника заявиха, че няма да обжалват присъдата.

Адвокатът на Здравков предстои да обмисли дали да я атакува пред Апелативният съд в предвиденият 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА