Отидете към основна версия

6 470 17

Съдът даде 6 години затвор на прегазилия Паоло

  • съдът-
  • даде-
  • 6 години-
  • затвор-
  • прегазилия-
  • пауло

Сапунджиев няма да има право да управлява кола в продължение на осем години

Снимка: БТА

Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Старозагорския окръжен съд, с която на подсъдимия Георги Сапунджиев, прегазил малкия Паоло на пешеходна пътека в Стара Загора, е било наложено наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години. Пловдивският съд постанови наказание от шест години лишаване от свобода при първоначален общ режим,  както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от осем години. 

Апелативният съд призна Сапунджиев за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение за по тежко престъпление, а именно, че на 02.06.2014 г. в гр. Стара Загора при управление на  МПС „Ленд Ровър Дискавъри” е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Паоло Иванов, 4 г., като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл.343 ал.3 от Наказателния кодекс.

За да приеме това обвинение за установено, съдът се позова на събраните по делото доказателства, от които е видно, че след първоначалния удар с пострадалото дете, подсъдимият изобщо не е реагирал и не е преустановил движението си, като в резултат на това е продължил напред и е прегазил детето на пешеходна пътека.

Според становището на експертите по делото, ако подсъдимият е реагирал на първоначалния удар със задействане на спирачките, не би се стигнало до влачене на велосипеда и детето и прегазването му на пешеходна пътека.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15 –дневен срок.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини