Отидете към основна версия

1 299 3

Дадоха на прокурор, мъж нападнал полицай

  • прокурор-
  • нападна-
  • полицай-
  • стара загора

Той е бил обявен за общодържавно издирване

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство срещу 39-годишен мъж от гр. Стара Загора, за престъпление - причиняване на телесна повреда на полицейски орган по повод и при изпълнение на служебните задължения, съобщиха от прокуратурата.

На 20 май в 19,45 часа е подаден сигнал за неправилно паркиран автомобил "BMW Х6" на ул. "Ген. Гурко", на автобусна спирка, в центъра на Стара Загора. Екип на "Пътна полиция-КАТ" - ОДМВР - Стара Загора се отзовава на сигнала. Служителите на МВР съставят акт на водача на автомобила.

В този момент от близкото казино излиза мъжът, който влиза в пререкание с полицаите, започва да пречи на изпълнението на служебните им задължения и ги обижда. При опит да го задържат и да му бъдат поставени белезници, той нанася удар с глава в лицето на мл. автоконтрольор И.К. на 41 г., който е с нараняване на дясната вежда. Нападателят е задържан за 24 часа в 1 РУ на МВР в Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура Стара Загора е направен оглед на местопроизшествието, разпитани са шестима свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, иззети са записи от охранителна видоекамера.

Мъжът е криминално проявен. След извършена проверка е установено, че той е обявен и за общодържавно издирване. Същият е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 1,33 промила.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини