Отидете към основна версия

1 772 1

Съдът изпраща убиеца от ул. "Дунав" в психиатрията към затвора в Ловеч

  • съд-
  • пазарджик-
  • убийство

Съдия Александър Александров от Окръжен съд - Пазарджик, определи постоянна мярка "задържане под стража" за 30-годишния Иван Николов, който на 5 ноември намушка неколкократно с нож и уби на място двама съпрузи Асен и Василка Илиеви на ул. "Дунав" в Пазарджик, а на следващата сутрин стреля с въздушна пушка по жени на улицата. Предстои му принудително лечение в Специализираната болница към системата на затворите в Ловеч.

Според прокурор Димитрия Ганчева са събрани достатъчно доказателства, че убийството е умишлено и е извършено изцяло от расистки и ксенофобски подбуди. Тъй като съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, беше поискана мярката "задържане под стража".

Иван Николов има и предишни присъди, включително за прострелване на човек са газов пистолет, участие в сбивания и притежание на наркотици. В момента е на метадонова терапия, по информация на служебния му защитник.  Пред съда Николов говори на места неадекватно, несвързано, но заяви, че иска да остане в ареста.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини