8 Ноември, 2016 20:49 1 771 1

Съдът изпраща убиеца от ул. "Дунав" в психиатрията към затвора в Ловеч

  • съд-
  • пазарджик-
  • убийство
Съдът изпраща убиеца от ул. "Дунав" в психиатрията към затвора в Ловеч - 1

Съдия Александър Александров от Окръжен съд - Пазарджик, определи постоянна мярка "задържане под стража" за 30-годишния Иван Николов, който на 5 ноември намушка неколкократно с нож и уби на място двама съпрузи Асен и Василка Илиеви на ул. "Дунав" в Пазарджик, а на следващата сутрин стреля с въздушна пушка по жени на улицата. Предстои му принудително лечение в Специализираната болница към системата на затворите в Ловеч.

Според прокурор Димитрия Ганчева са събрани достатъчно доказателства, че убийството е умишлено и е извършено изцяло от расистки и ксенофобски подбуди. Тъй като съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, беше поискана мярката "задържане под стража".

Иван Николов има и предишни присъди, включително за прострелване на човек са газов пистолет, участие в сбивания и притежание на наркотици. В момента е на метадонова терапия, по информация на служебния му защитник.  Пред съда Николов говори на места неадекватно, несвързано, но заяви, че иска да остане в ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Томбола с награди

    0 0 Отговор
    Този е за електрическия стол, а не за психиатрия!!