Отидете към основна версия

3 626 4

Задържаха шофьора Трайков, който уби трима

  • задържаха-
  • шофьора-
  • трайков-
  • уби-
  • трима
Снимка: БТВ

Задържаха шофьора Любомир Трайков, който преди десетина дни уби трима души при тежка катастрофа в Пловдив, още в съдебната зала. Закопчаха му белезниците, веднага след като съдът отказа мярката "Парична гаранция" и я замени със "Задържане под стража".

Близки на убитата на бул. "Руски" Виолета Стоянова протестират пред съда с плакат "Алкохол + Незачитане на закона + Бясна скорост = 3 убити = 4 сираци = Свобода???".

Книжката на Любомир Трайков е била отнета тази сутрин.

"Любомир Трайков е карал с 94 км/ч, когато с аудито си е блъснал пежото, и трима от четиримата пътници в него загинаха. Разрешената скорост в града е 50 км/ч", припомни прокурорът по делото Виктор Янков.

Последната жертва издъхна в болница преди ден.

Днес съдът разгледа протеста на Окръжна прокуратура срещу пускането на свобода под парична гаранция от 15 хил. лв. на Трайков.

Трайков каза, че съжалява за стореното и е готов да понесе последствията.

Една от жертвите на Трайков беше Атанас Ламджиев, който остави жена и три деца без препитание. Съпругата му Корнелия Петкова призова хората, които я обвиняват, да поемат отговорност за децата й. Вдовицата върна парите, които й даде бащата на шофьора- убиец заради упреци, че е продала паметта на мъжа си.

Трайков се извини на семейството на Ламджиев, като предложи да изплаща издръжка за всяко едно от децата до навършването им на 18 години, като първоначално вдовицата Корнелия Петкова прие.

По-късно тя се отказа заради негативното обществено мнение, че е приела парите.

Факти.бг припомня, че Любомир Трайков е обвинен за това, че на 18.11.2016г., около 1,20 ч. през нощта, в Пловдив на кръстовището на бул.“Руски“ и ул. „Генерал Данаил Николаев“, при управление на лек автомобил „Ауди А7“, в пияно състояние е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други две лица, които са пътували в лек автомобил марка „Пежо 405“.

Апелативният съд намери, че с оглед настъпилата смърт на третия пострадал от деянието - Полина К., високата скорост, значително надвишаваща разрешената, управлението на автомобила в пияно състояние и многобройните административни нарушения по Закона за движение по пътищата, съществува реална опасност обвиняемият Трайков да извърши друго престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини