Отидете към основна версия

1 814 0

Арестуван изнасилвач призна за убийство

  • хисаря-
  • изнасилване

Младият мъж насилил старица и удушил дядо

Арестуван за изнасилване мъж е признал за извършено от него убийство. Насилникът е на 23-годишният М.К. от хисарското село Ръжево Конаре, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

На 7 ноември той влязъл неканен в дома на 85-годишна жена от същото село с намерение да я ограби. Нанесъл й побой и задигнал всичките й пари. По-късно пред полицаите жертвата съобщила, че нападателят я изнасилил.

В хода на разследването криминалисти от РУП-Хисаря установили извършителя и той бил задържан. При последвалите процесуално-следствени действия по случая мъжът сам посочил мястото, където скрил откраднатите пари от пенсионерката.

Там полицаите намерили и друга крадена вещ – мобилен телефон. По-късно станало ясно, че телефонът е на 83-годишния Г. Ч., съсед на пострадалата пенсионерка.

Грабителят признал пред служителите, че същата нощ решил да влезе и в дома на стареца, с когото се познавали и знаел къде крие парите си. Възрастният човек обаче бил буден и за да не го издаде на полицията, престъпникът го удушил.

Образувано е досъдебно производство. На М.К. е наложена постоянна мярка „задържане под стража".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини