Отидете към основна версия

3 062 6

Млад мъж се бори за живота си, баща му го пребил

  • шумен-
  • баща-
  • син-
  • бой

45-годишният Зейнол Х. от село Ясенково, община Венец, беше арестуван. Мъжът е привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Шумен за причиняване на тежка телесна повреда на
26-годишния си син Дженгис.

Между бащата и сина често възниквали конфликти, особено след употреба на алкохол. На 5 септември 2017 г. в дома си в село Ясенково двамата отново пили и се скарали. С юмрук бащата ударил сина си в лицето. Той паднал назад от стълбищна площадка с 10 стъпала.

26-годишният Дженгис бил приет по спешност в кома в болницата с черепно- мозъчна травма и с увреждане на главния мозък. Младият мъж бил опериран на 6 септември, но въпреки това състоянието му остава и към момента тежко и с висока опасност за живота му.

След инцидента обвиняемият се обадил на кварталния полицай в село Ясенково и съобщил, че е направил беля. В селото го познават като скандалджия и конфликтен, особено ако е употребил алкохол.

Първоначално Районната прокуратура в Шумен го задържала за срок до 72 часа до внасяне на искането за определяне на мярката му за неотклонение.

Определението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини