Отидете към основна версия

18 188 20

Мъж се би с трима маскирани, нахлули в дома му

  • маскирани-
  • побой-
  • пордим

Мъж се сби с трима маскирани, нахлули в дома му, за да го ограбят, докато съпругата му се обади в полицията. Пишман грабителите са задържани и обвинени.

В събота около 2.52 ч. на тел. 112 се обадила уплашена жена от плевенското село Бръшляница. Тя обяснила, че мъже с шапки на главите и маски на лицата са разбили входната врата и стъкла на прозорци на къщата й.

След като нахлули вътре, маскираните влезли във физическа схватка със съпруга й и отправяли заплахи с искане за пари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Подплашени от обаждането в полицията, нападателите направили опит да избягат, но били задържани в друг имот в селото от отзовалите се незабавно на сигнала полицейски екипи от РПУ-Пордим.

Установена е самоличността им – местни жители на възраст 32, 31 и 29 години. При оглед на място са открити и иззети веществени доказателства. Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Окръжната прокуратура в Плевен е повдигнала обвинение на тримата арестувани. Те ще остават в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Внесено е и искане до Окръжния съд в Плевен за налагане и на тримата на постоянна мярка за неотклонение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини