Отидете към основна версия

4 509 8

Само година затвор за Черния Роди

  • радослав калчев-
  • черния роди-
  • затвор-
  • престъпна група

Лидерът на престъпна група Радослав Калчев се споразумя с прокуратурата

Варненският лидер на престъпна група, Радослав Калчев, по прякор Черния Роди, е сключил споразумение със специализираната прокуратура, което е одобрено от специализирания наказателен съд. Така той ще изтърпи наказание от една година лишаване от свобода като ръководител на групата, пише Varna24, позовавайки се на специализираната прокуратура в София.

Друг участник, Николай Тошев-Чирпанския, също е постигнал споразумение със специализираната прокуратура - да търпи една година лишаване от свобода като член на организираната престъпна група.

Калчев се изправи пред магистратите две години след като бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Бандитът духна зад граница дни преди антимафиоти от Варна да разбият зловещата му банда за побои, наркотици, палежи, убийства и др. Радослав Калчев бе търсен под дърво и камък, но изненадващо сам излезе на светло и се предаде на властите в Доминиканската република.

Докато той се покриваше в чужбина, бандата му от девет главорези бе изправена пред съда. Освен боса Калчев в групата влизат още Николай Тошев, по прякор Чирпанския, Галин Мирчев-Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков-Чобака, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев-Тополския и Николай Илиев-Мазния.

Магистратите твърдят, че от изключителната жестокост на групата на Роди треперели всички, не само в Североизточна България, но и в цялата страна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини