Отидете към основна версия

3 936 6

До 6 г. затвор за мним лекар, "оперирал" Борисов и Трифонов

  • румен симеонов-
  • лекар-
  • присъда

Мъжът е от ромски произход и е от Нови Искър

От 1 до 6 г. затвор грозят измамник, който се представял за лекар и искал от родителите на болно дете от Велико Търново 3000 лева, за да направи "операция".

32-годишният Румен Симеонов, представял се за д-р Рушен Мухамет, твърдял, че е коремен хирург от Германия и член на борда на директорите на огромен медицински холдинг в Турция. Той опитал да измами семейството на 13-годишната Никол, която има тумор на тазобедрената става от болестта сарком на Юинг.

За да убеди родителите, той излъгал, че е оперирал премиера Бойко Борисов и шоумена Слави Трифонов, разкри разследване на „Господари на ефира”.

След него измамникът беше арестуван в заведение, докато майката му предава парите под контрола на полицията. Оказа се, че мъжът е от ромски произход и е от Нови Искър. В петък Районният съд във Велико Търново го остави зад решетките с постоянна мярка за задържане.

„За това лице имаме само този сигнал. По случая има образувано досъдебно производство. Лицето е криминално проявено, има осъдителни присъди. Ако той бъде признат за виновен заради опита за измама на семейството на Никол, той ще получи присъда от 1 до 6 години лишаване от свобода”, коментира пред Нова телевизия комисар Христо Христов - зам.-директор на ОД на МВР – Велико Търново.

Майката на Никол - Надя Костадинова, разказа пред великотърновския вестник "Борба":

„Той се обади на 24 октомври и обясни, че приятелка му дала телефона ми и го помолила да помогне. Разказа, че работи с големи световни компании. После се срещнахме в София, в ИСУЛ. Вече сме направили три биопсии и всички с една и съща диагноза. Казвам това, защото Рушен ни поиска епикризите и съвсем професионално се произнесе, че има нещо сбъркано и те са неверни. Започна да ме убеждава, че съм попаднала в черна дупка и ме лъжат, но той може да ни помогне. Не е продумвал за пари, само говореше за клиники и за доктори".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини