Отидете към основна версия

1 700 5

Затвор за рецидивист, изнасилил жена с церебрална парализа

  • рецидивист-
  • изнасилване-
  • присъда-
  • селановци

55-годишният изверг е осъден да лежи 8 години при "строг" режим

Снимка: Shutterstock

55-годишен рецидивист получи поредната си присъда за изнасилване. Съдът призна за виновен В. Гулевски за това, че е изнасилил млада жена, страдаща от детска церебрална парализа, в село Селановци, Врачанско.

Престъплението било извършено в следобеда на 17.01.2015 г. Пострадалата К.К. била сама в дома си в с. Селановци. Двадесет и пет годишната, страдаща от детска церебрална парализа, е освидетелствана с експертно решение от ТЕЛК с 84% нетрудоспособност.

Към 18:20 ч. в дома ѝ дошъл В. Гулевски, под предлог, че търси майка ѝ във връзка с уговорка за продажба на мобилен телефон. Мъжът носел две бутилки с вино, пиел от едната и пушел. Жената се обадила на майка си и я информирала, че Гулевски я чака, след което му споделила, че иска да напусне дома им, тъй като се притеснила от поведението му.

Въпреки, че отвърнал на К.К., че ще си ходи, мъжът издърпал телефона от ръката ѝ, изгасил осветлението в стаята и ѝ наредил да седне на леглото, заплашвайки я. Пострадалата започнала да се дърпа, но поради здравословните си проблеми не могла да се пребори с насилника, който я повалил на леглото. Той удрял жената по главата и по гърба, като се озлобявал още повече от нейната съпротива. Гулевски успял да я съблече и въпреки опитите на пострадалата да го избута, осъществил насилствен полов акт с нея.

В един момент К.К. успяла да избяга навън и се обадила на майка си, разказвайки ѝ за случилото се.

За извършеното от него престъпление Гулевски е осъден на осем години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Подсъдимият е многократно осъждан за изнасилвания, сводничество и кражби. Понастоящем изтърпява шестгодишна присъда по предходни осъждания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини