Отидете към основна версия

3 750 3

Задържаха хиляди кутии цигари на "Дунав мост" 2

  • дунав мост 2-
  • цигари-
  • контрабанда-
  • акцизни стоки

Два опита за нелегално внасяне на акцизни стоки в Европейския съюз

Снимки: Агенция Митници

Служители на митница "Лом" предотвратиха 3 опита за незаконно пренасяне на акцизни стоки от България за страни от Европейския съюз. Задържани са общо 6100 кутии цигари.

На 12.07.2018 г., в района на "Дунав мост" 2, мобилен митнически екип спира за проверка излизащ от страната товарен микробус, който пътува празен. При извършения оглед на товарното помещение служителите установяват наличие на тайник, представляващ двойно дъно.

Там са били укрити 4600 кутии цигари с български бандерол. Цигарите са иззети, а на 25-годишния водач на превозното средство е съставен и акт за наличие на специално изграден тайник.

Няколко дни по-късно в кабината на товарен автомобил, също излизащ от страната, са открити 1000 кутии цигари с валиден български бандерол. Други 500 кутии са извадени от резервната гума на товарен автомобил с българска регистрация.

Всички цигари в търговски количества са пренасяни тайно и без изискуемия по ЗАДС „опростен придружителен документ", затова преносителите им подлежат на административна санкция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини