Отидете към основна версия

15 244 14

Пребиха клиенти в заведение на гард на Галеви

  • братя галеви-
  • заведение-
  • побой

Потърпевшите твърдят, че не знаят защо са нападнати

Побой пред дискотеката на личния гард на Пламен Галев – Янко Янков в Сапарева баня вдигна на крак полицията и спешните медици, съобщи struma.bg.

Гардове на дискотеката са пребили 31-г. Първолета Костадинова и 36-г. Даниел Райчев, и двамата от Сапарева баня.

Около 6,30 часа сутринта вчера районът около дискотеката бил блокиран от полиция, което хвърлило в паника жителите на курортното градче. Ленти обозначавали откъде да минават хората, за да не пречат на следствените действия. Линейка на Спешен център хвърчала по централната улица с пуснати сирени. Дори се разнесъл слух, че има убийство в центъра на града.

Оказа се, че са пребити на излизане от дискотеката Първолета Костадинова и Даниел Райчов от Сапарева баня.

Двамата били в компания, с която се забавлявали в дискотеката до сутринта. Към 6 часа П. Костадинова и Д. Райчев си тръгнали и на излизане били пребити от гардовете на дискотеката. Пострадалите са с рани по главата и тялото от жестоки удари с юмруци и ритници. На Д. Райчев е изпаднал от врата тежък златен ланец. Полицейският участък в Сапарева баня се намира над дискотеката на Янко Янков в същата сграда. Дежурният полицай е потърсил помощ от Спешен център в Сапарева баня и от колегите си криминалисти от Дупница.

Битите П. Костадинов и Д. Райчев са закарани в болница в Дупница и оттам са транспортирани за столична клиника.

Пред „Струма” Първолета Костадинова заяви: „Бяхме компания в дискотеката в Сапарева баня. Тръгнахме си с Д. Райчев към 6 ч. сутринта. На излизане пред входа на дискотеката двама мъже ни пребиха от бой. Така и не разбрах защо беше това нападение върху нас. По време на побоя се е откъснал златният ланец на Даниел. Разбрах, че полицаите не са го открили. И двамата сме настанени за лечение в София”, потвърди жената.

Първолета Костадинова, която работи като управител на игрална зала в Сапарева баня.

По случая работят криминалисти от РУП – Дупница. Все още няма задържани по случая. Разпитани са и гардовете, които са били на смяна в нощта на събота срещу неделя.

Дискотеката на Янко Янков се помещава в сградата на Общинската администрация. Там е и полицейското управление. Я. Янков се яви на търг за наем на помещение по времето, когато кмет бе Сашо Иванов, и го спечели срещу годишен наем около 5000 лв, и то за срок от 10 г. Последва основен ремонт и обзавеждане на помещението.

По-късно Янко Янков е наел и ресторанта в центъра на града срещу 200 лв. месечен наем от НАРКООП в Сапарева баня. Янков е собственик и на най-стария ресторант в града – “Паничище”, при минералната баня. В момента строи къщи за гости в местността Валявица, на пътя Сапарева баня-Паничище, на мястото на култовия ресторант по времето на соца “Валявица”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини