Отидете към основна версия

30 137 64

Лъжат наркотестовете на пътя с кислородна вода

  • тест-
  • дрегер-
  • наркотици-
  • дрога

Наркомани пият хапчета за високо кръвно за отрицателни проби

Снимка: БГНЕС

Наркозависими, купонджии и хора, които просто са решили да се позабавляват, се жабурят с кислородна вода, след като са употребили наркотици и са седнали зад волана. Това научи в. „Монитор“ от източници в Пътна полиция. Катаджиите се сблъсквали с абсурдните опити за измама на наркотеста, а те зачестявали особено с наближаването на коледните празници и фирмените банкети.

„Хората, които карат след употреба на наркотици, смятат, че след като се изжабурят с кислородна вода, ще се дезинфекцират или ще си окислят слюнката така, че да излъжат наркотеста. Това обаче не се получава, тъй като уредите ни са достатъчно съвременни и подобни трикове не минават. За нас е важно просто да вземем проба. Могат да пият и бензин, но отново няма да измамят устройството“, категорични са служители от Пътна полиция.

От там напомниха и че вече се водят преговори и се оформят поръчки за 648 хил. лева, които ще отидат за еднократно полеви тестове за дрога. При добро стечение на обстоятелствата ще се доставят и седемвалентни тест-касети за други уреди за дрога, които ще са малко над 1 млн. лева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини