Отидете към основна версия

5 293 36

Ученици пребиха пловдивчанин, защитил възрастен съсед

  • побой-
  • ученици-
  • пловдив

Докато мъжът лежал на земята те го ритали, удряли и плюли

Непълнолетни пловдивчани пребиха мъж, намесил се в техен спор с възрастен мъж. Грозната сцена се е разиграла в края на септември в район Източен. Две момчета търсили свой приятел пред дома му. Тъй като го нямало, те започнали да блъскат по вратите и прозорците на дома му, както и да викат в двора. Дядото на момчето излязъл и им заявил, че внукът му го няма и да си ходят. Тийнейджърите обаче подигравателно му заявили, че няма да се махнат и започнали да се заяждат и да обиждат възрастния мъж, съобщи trafficnews.bg.

Чувайки какво се случва, съсед решил да се намеси и да отърве дядото от нахалните хлапета. Той видял как последните бутали комшията му, засипвайки го с обиди.

Отивайки при тях обаче, получил редица заплахи и псувни. Опитвайки се да ги изгони, едно от хлапетата го изблъскало в гърдите, а другото го спънало. Пловдивчанинът полетял, паднал и си ударил жестоко главата. Шурнала кръв и припаднал. Децата не спрели до тук – докато мъжът лежал на земята те го ритали, удряли и плюли.

Майката на потърпевшия видяла всичко през прозореца на дома им. Скочила и повикала съпруга си. Родителите се притекли на помощ, а тийнейджърите побегнали.

Чувайки виковете, съседи повикали полиция. Преди да пристигнат органите на реда, пострадалият бил отведен от семейството си в болница.

В лечебното заведение, медиците са констатирали, че пловдивчанинът е с две сериозни травми на главата, спукана устна и множество контузии по тялото. След прегледа, мъжът е освободен за домашно лечение.

Ден по-късно потърпевшият посетил съдебна медицина, като му било издадено удостоверение за травмите. Той подал жалба в Шесто районно.

Органите на реда открили децата и са ги задържали.

Срещу тях е започнато производство.

Двете момчета се изправиха преди дни в Районния съд. Според магистратите, след изслушване на свидетелите и анализ на събраните доказателства, именно тийнейджърите са причинили телесната повреда на пловдивчанинът. Нещо повече – деянието е класифицирано като „по хулигански” подбуди.

За тези си действия момчета получиха и своите присъди. Те са освободени от наказателна отговорност, като им е наложено административно наказание – алтернативно обществено порицание или възпитателна мярка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини