25 Декември, 2018 12:43 5 275 36

Ученици пребиха пловдивчанин, защитил възрастен съсед

  • побой-
  • ученици-
  • пловдив

Докато мъжът лежал на земята те го ритали, удряли и плюли

Непълнолетни пловдивчани пребиха мъж, намесил се в техен спор с възрастен мъж. Грозната сцена се е разиграла в края на септември в район Източен. Две момчета търсили свой приятел пред дома му. Тъй като го нямало, те започнали да блъскат по вратите и прозорците на дома му, както и да викат в двора. Дядото на момчето излязъл и им заявил, че внукът му го няма и да си ходят. Тийнейджърите обаче подигравателно му заявили, че няма да се махнат и започнали да се заяждат и да обиждат възрастния мъж, съобщи trafficnews.bg.

Чувайки какво се случва, съсед решил да се намеси и да отърве дядото от нахалните хлапета. Той видял как последните бутали комшията му, засипвайки го с обиди.

Отивайки при тях обаче, получил редица заплахи и псувни. Опитвайки се да ги изгони, едно от хлапетата го изблъскало в гърдите, а другото го спънало. Пловдивчанинът полетял, паднал и си ударил жестоко главата. Шурнала кръв и припаднал. Децата не спрели до тук – докато мъжът лежал на земята те го ритали, удряли и плюли.

Майката на потърпевшия видяла всичко през прозореца на дома им. Скочила и повикала съпруга си. Родителите се притекли на помощ, а тийнейджърите побегнали.

Чувайки виковете, съседи повикали полиция. Преди да пристигнат органите на реда, пострадалият бил отведен от семейството си в болница.

В лечебното заведение, медиците са констатирали, че пловдивчанинът е с две сериозни травми на главата, спукана устна и множество контузии по тялото. След прегледа, мъжът е освободен за домашно лечение.

Ден по-късно потърпевшият посетил съдебна медицина, като му било издадено удостоверение за травмите. Той подал жалба в Шесто районно.

Органите на реда открили децата и са ги задържали.

Срещу тях е започнато производство.

Двете момчета се изправиха преди дни в Районния съд. Според магистратите, след изслушване на свидетелите и анализ на събраните доказателства, именно тийнейджърите са причинили телесната повреда на пловдивчанинът. Нещо повече – деянието е класифицирано като „по хулигански” подбуди.

За тези си действия момчета получиха и своите присъди. Те са освободени от наказателна отговорност, като им е наложено административно наказание – алтернативно обществено порицание или възпитателна мярка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    93 0 Отговор
    Браво...сега даже и ще станат герои за останалите льохман...
  • 2 Цербер

    96 0 Отговор
    Малките помиярчета стаеат все по нагли, пропадаме във всяко отношение и статистика на тоя свят.
  • 3 Гост

    89 0 Отговор
    А глоби за родителите им?! А обществено полезен труд?!
  • 4 Plovdiv

    70 3 Отговор
    Циганска работа отначало-докрай. Така нареченият "съд" трябва да бъде разтурен като организация, защото носи повече вреда, отколкото полза с "работата" си.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 случаен

    46 0 Отговор
    Страхотна новини! Повдигнахте духа ни на светлия празник! Обзалагам се как майките на "тийнейджърите" са ги защитавали като орлици, кряскайки и кодкудякайки! Ако в България ще възпитаваме подобни на "момчетата", по-добре никакъв прираст и на тази прекрасна, щедро надарена земя да дойдат да живеят нормални хора! В момента макар и доста нарядко, е населена с подобни кретени! И те се роят навсякъде. Някои отдавна преминали тийнейджърската възраст.
  • 6 отговор

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "Plovdiv":

    За това дали са били цигани, не се споменава. Ако при всяко съобщение за безобразие свикнем да се оправдаваме с циганите, тежко ни и горко! Нашенецът също по нищо не отстъпва, напротив! Обречен е този, който никога не търси вината в себе си, в децата си, който винаги е склонен да прехвърля вината другаде!

    Коментиран от #15, #18, #21

  • 7 PlimP

    24 0 Отговор
    за тва, биите си децата(когато има причина), щото тва ни чка като остареем, пъпчиви педерастчета да налитат на бой, щом може да бие и убива, трябва да е готов/а да бъде бит/а или убит/а, малките свине, като изядат шамарите, ходят да плачкат на мама и на тате иначе са мноого големи, лайнарчета неграмотни, родителите са същите безхаберни свине, ама не глоба, 2-а месеца тати да мете улиците за без пари за наказание и малкото трвеститче за вече ще хрупа к.р
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГосТ

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Plovdiv":

    Еми така е, т.нар. съд дава единствено пример за безнаказаност. И какво се случва с родителите наистина,като попечители на малолетните престъпници ?

    Коментиран от #35

  • 10 11ап

    21 0 Отговор
    Счупете Им Ръчичките , та да им държи влага дълго време !
  • 11 локомотива

    29 0 Отговор
    добре де, ако при тая ситуация им надуя тиквите от бои,аз ще съм виновен,ако си правиш пас гнусните копелдаци ще направят по лошо.даеба и законите ви.искам си 94година.
  • 12 Време е

    14 1 Отговор
    Как ще възпиташ хулиган. Той не се променя. Това ли е наказанието им ? Малолетните убиват и под домашен арест.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бат Мишо

    18 0 Отговор
    лошото на тея случаи с детски и цигански нападения над беззащитни е че се разиграват в ситуации и места където няма кой да окаже съпротива ....има ли такъв те не нападат -като хиените са ....Отивам в орландовци на улицата дет станаха 2 убийства и патрулката не смее да влезе - карам дърва с камиона -сичко тихо мирно - толкос пари дървата на бате мерси докарай пак .....щот вижда че и да изкара ножа ще ги навра половинта маала под камиона докът мъ докопат....усеущат слабото и там хапят ...1000000 процента че дори да минавам оттам е нямало да нападнат стареца....пример
    минавам па Ю Гагарин зад 39 бл 4-5 скинарчета чупят пързалките -онес еврогейските пласмасарии и се снимат , 2 пенсии и 1 клъощав им казват да спрат те псуват и продължават -влизам на площадката викам ей копеленца и не ги видях кък се набраха кът поршета по магистрала...искам да кажа ,че крадците хулиганите си имат 1 интуиция кога и с кого може да действат безнаказано и само тогава действат
  • 15 Ццц

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "отговор":

    Циганета са, източен район, шесто районно... 1000%
  • 16 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    16 0 Отговор
    Донори за органи веднага да им се вземе каквото може и трупа в морето на рибите

    Коментиран от #22, #32

  • 17 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бат Мишо":

    Евалата брачето ми така се възпитава

    Коментиран от #33, #34

  • 18 Plovdiv

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "отговор":

    Просто цял живот съм живял в Пловдив, много добре знам какво се има предвид, като се каже лаконично само "район Източен". И пак : Какъв изобщо е смисълът от "съда" в България - само питам?...
  • 19 Никва жал за тия педалчета

    7 2 Отговор
    Затова такива ги шамара и не ги чакам да ми се обясняват пумярчетата:-)
  • 20 Майна

    9 0 Отговор
    Родителите на хулиганите да платят по 10000 лева всеки на държавата или на бития, това е начина да ги възпитат и да се помни.

    Коментиран от #26

  • 21 ариец

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "отговор":

    След тази "кадърно" оформена статия иди че разбери кои са побойниците,може да са китайци или пък извънземни,знае ли човек. Но ние добре знаем подобен род издевателства за кой етнос са характерни и също каква е преобладаващата престъпност в район Източен на град Пловдив...
  • 22 ариец

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    а ти искаш и реципиента ли да стане хищен престъпник от маенунски произход ???
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ИВАН

    13 0 Отговор
    Ако възрастният човек беше им натрошил главите дали щяха да го вкарат в затвора?
  • 25 vasik atanasova

    10 0 Отговор
    ОПАЗИЛ МЕ ГОСПОД ОТ ТАКОВА НЕЩО
    КАКВАТО СЪМ ОТКАЧАЛКА
    БИХ ГИ ЛЕЖАЛ
    НО В РОДИТЕЛИТЕ ИМ ИМА ОГРОМНА ВИНА
    ОТ ТАМ Е ВСИЧКО
    ЕДНО ВЪЗПИТАНО ДЕТЕ НЕ БИ НАПРАВИЛО ТОВА
    ЧАЛГА КУЛТУРА В ДЕЙСТВИЕ
    ТРЯБВА ДА СИ ПРОМЕНИМ ПРИОРИТЕТИТЕ
  • 26 Пешо

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Майна":

    Ти пък - циганин да плаща! Такова животно няма!
  • 27 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор
    Новото време е тук хаххаахха
  • 28 Густо Майна

    9 0 Отговор
    Пловдив, Р-н Източен (Изгрев) + 6 РПУ = малки лилави получовечета!!! Удри докато мърда, мамиц.та ви гуснааа...
  • 29 Макаренко

    4 0 Отговор
    За това се взима крак от маса и се води полемиката с "тинеджърите"по почина на кучето на Павлов и няма да се стига до съд,те веднага разбират.
  • 30 Българин

    4 0 Отговор
    ТВУ та за наглите пикльовци .Парични глоби за родителите им, които не са си изпълнили задълженията на родители- да ги възпитат, а са отгледали гамени.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Иван Тодоров

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Какви донори бе, с тия просмукани с наркотици карантии. Хвани ги пречукай едно хубаво та да са в гипс поне 6 месеца, и друг път надали ще посмеят да се правят на отворковци.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иван Тодоров

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    А и друго да тровш рибите и мръшляци не хубаво😊
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ARBEIT MACH FREI

    3 0 Отговор
    Едно време Ефрейтора перфектно ги лекуваше , а ма нема късмет !!!