Отидете към основна версия

2 266 6

Откриха редица нарушения в столични заведения

  • нарушения-
  • заведения-
  • храни-
  • срок на годност-
  • алкохол-
  • тютюн

Продажба на алкохол и тютюн без акциз, пласиране на храни с изтекъл годност, неиздаване на касов бон

Снимка: МВР

Голяма количество наливен алкохол без акцизен бандерол, тютюн за наргилета и месо с изтекъл срок на годност и без документ за произход са иззети при съвместна операция на служители от ГДНП, ГДПБЗН, НАП, БАБХ, ИАГИТ и СРЗИ. Акцията е проведена на 21 декември и обект на проверките бяха заведения за обществено хранене на територията на столицата.

В един от проверяваните обекти служителите са констатирали, че не се издават касови бонове, не са отпечатвани дневни отчети, установена е и разлика в касовата наличност. На място е открит наливен алкохол, без акцизен бандерол, 125 кг месо и 56 кг риба без етикети и с изтекъл срок на годност. В обекта работели и четирима без трудови договори.

В друг обект са открити и иззети 35 кг тютюн за наргиле без бандерол и сандвичи без етикети и документи. Там е установена и разлика в касовата наличност.

И в двата обекта са констатирани нарушения по линия на пожарната безопасност – липса на евакуационни планове, пожарогасители без документ за технически преглед и заключен втори евакуационен изход на обектите.

В трети проверен обект е констатирано неиздаване на касови бонове. От там проверяващите са иззели и 26 кг тютюн за наргиле без бандерол, за което е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини