Last news in Fakti

27 Декември, 2018 19:40 2 259 6

Откриха редица нарушения в столични заведения

  • нарушения-
  • заведения-
  • храни-
  • срок на годност-
  • алкохол-
  • тютюн

Продажба на алкохол и тютюн без акциз, пласиране на храни с изтекъл годност, неиздаване на касов бон

Откриха редица нарушения в столични заведения - 1
Снимка: МВР

Голяма количество наливен алкохол без акцизен бандерол, тютюн за наргилета и месо с изтекъл срок на годност и без документ за произход са иззети при съвместна операция на служители от ГДНП, ГДПБЗН, НАП, БАБХ, ИАГИТ и СРЗИ. Акцията е проведена на 21 декември и обект на проверките бяха заведения за обществено хранене на територията на столицата.

В един от проверяваните обекти служителите са констатирали, че не се издават касови бонове, не са отпечатвани дневни отчети, установена е и разлика в касовата наличност. На място е открит наливен алкохол, без акцизен бандерол, 125 кг месо и 56 кг риба без етикети и с изтекъл срок на годност. В обекта работели и четирима без трудови договори.

В друг обект са открити и иззети 35 кг тютюн за наргиле без бандерол и сандвичи без етикети и документи. Там е установена и разлика в касовата наличност.

И в двата обекта са констатирани нарушения по линия на пожарната безопасност – липса на евакуационни планове, пожарогасители без документ за технически преглед и заключен втори евакуационен изход на обектите.

В трети проверен обект е констатирано неиздаване на касови бонове. От там проверяващите са иззели и 26 кг тютюн за наргиле без бандерол, за което е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    11 6 Отговор
    Родната милиция - "Днес сгащихме няколко сиромашки заведения в столицата и ги лишихме от хляба им... днес беше хубав ден".
  • 2 Пешо

    11 1 Отговор
    Заведенията в центъра на София унищожават инфраструктурата нямат места за паркиране на клиентите си нямат места за зареждане задръстват кофите за смет със пумята си , за шума и пиянските изцепки от клиентите няма да говорим !!!До кога ?Булевард Витоша е ужас запушиха най важната артерия в центъра и единствено се минава по Солунска УЖАСЕН ТРАФИК !!!местата където беше платно за движение и паркиране и също така се разминаваха 2 трамвая Екологично ги замениха със найлони от заведения и смрат на манджи Еко

    Коментиран от #4

  • 3 Ventura

    7 4 Отговор
    Акцията е срещу неплатилите държавният рекет!
  • 4 бббббб

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Не виновен този ,който е отворил заведние ,за да се препитава.Всичко зависи от общинските наредби .Ако, общината забрани отварянето на определени заведения или обекти на определени места няма да се случва това .Но при капитализма всичко е измеримо с пари.
  • 5 гощо

    3 1 Отговор
    Мале цели 6 служби дебнали по заведения! Цели 6 служби с чиновници паразити дето нищо не работят по цяла година.Не дай си боже да ти трябва документ от тях за нещо алеее-леее майко мила тцтцтцтцтцт

    Коментиран от #6

  • 6 винкело от перник с гоуфо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гощо":

    бе ти като влезеш в тия заведения, и се натровиш с алкохол и тия сандвичи, щото не се знае произхода им, тогава ще пееш друга песен, като те свестят в Пирогов в интензивното отделение .