Отидете към основна версия

2 643 15

2018-а е годината на битите ченгета

  • бити полицаи-
  • полиция-
  • насилие

Респектът към закона клони към нула

Блъскани, бити, взривявани, ръгъни с ножове, брадви и дори ръждива ножица се оказаха през 2018 г. служителите в МВР. Според статистиката почти няма ден без пребит полицай.

Това обобщава в. „България днес“.

За последните шест години при изпълнение на задълженията си са пострадали 1925 служители на МВР, а 33 загиват. В огромна част от случаите биячите се отърват с пробация или условна присъда.

Липсата на ефективно наказание допълнително сваля прага на респект пред закона у гражданите. В резултат от това посегателствата над униформени зачестяват с геометрична прогресия. За да се стигне до 2018 г., обявена неофициално от служители в МВР за годната на битите ченгета.

Събраните данни от полицейски синдикати, който не претендират за пълна представителност сочат, че средно по трима униформени всяка седмица стават жертва на саморазправа от граждани.

Любопитно е, че хората нападащи представители на единственият репресивен орган в държавата далеч не са само закоравели рецидивисти. Смелост да посягат на ченгета рутинно проявяват и обикновени хора или дори възрастни жени, недоволни, че униформените ги "занимават с глупости".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини