Отидете към основна версия

11 126 27

Рекетьори от Казанлък искат 20 000 паунда от ресторантьор, арестуваха ги

  • рекет-
  • рекетьори-
  • казанлък

На 23 април бузовградчанинът се свързал с полицията и разказал за перипетиите си

Снимка: БГНЕС

Двама жители на Казанлък са задържани в хода на спецакция след получен сигнал за рекет над завърнал се от Англия мъж. 36-годишният получавал заплахи за убийство и трябвало да изпрати на мъжете 20 000 британски паунда.

Криминално проявените Мирчо Николов /37/ и Пламен Добрев /38/, които доскоро работели за частна охранителна компания в Града на розите били закопчани около обяд на 24 април докато излизали от дома на Смаил Смаилов в село Бузовград, пише "Монитор".

На 17 април 36-годишният бил посетен от Николов и Добрев, като получил заплаха за живота и имуществото си, ако не им наброи крупната сума, равняваща се на над 45 бона родни лева. Тормозът продължил близо седмица. Рекетьорите посетили още два пъти дома на мъжа в Бузовград, където живеели родителите му и завърналата се с него от Англия дъщеря.

На 23 април бузовградчанинът се свързал с полицията и разказал за перипетиите си. На следващия ден той приел рекетьорите и им наброил "първата вноска" с уговорката, че до но няколко дни ще им се "доиздължи".

"Даже не знаех, че Смаил се прибрал, научих го като стана ясно, че са задържани някакви бабаити, които го тормозели. Изненадани сме всички, жертвата от години не е в България, дълго време ги нямаше и родителите му.Помним го като младеж, никога не е правил някакви бели, не е влизал в конфликт", коментира кметът на Бузовград Михаил Янушев.

Извършени са огледи на местопроизшествието, както и на автомобил. Разпитани са свидетели, включително и пред съдия. Назначени са експертизи и са събрани писмени доказателства, в четвъртък е внесено искане за налагането на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на рекетьорите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини