Отидете към основна версия

12 287 25

Братя Галеви се изпариха

  • братя галеви-
  • пламен галев-
  • пламен галев-
  • дупница
Снимка: БГНЕС

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, потънаха в дън земя. Областното звено "Охрана" - Кюстендил все още не ги е открило, за да ги "съпроводи" до затвора в Бобов дол. Знаковите не само за Дупница, но и за страната, фигури бяха осъдени окончателно на по 5 години затвор, съобщи "Правен свят".

"Все още не знаем дали са в неизвестност. Областното звено е посетило адреса им в Ресилово, където не са открити. Продължава търсенето им на други места, които обикновено обитават", заяви пред "Правен свят" Марияна Сиракова, говорител на Окръжна прокуратура-Кюстендил.

Преписът от присъдата е пристигнал в петък в кюстендилското обвинение и след това окръжният прокурор е уведомил Областно звено "Охрана", което трябва да издири осъдените. Ако Галеви не бъдат открити и днес, ще бъде уведомена и полицията, която да започне издирване.

Няма проблеми с останалите трима, които бяха осъдени ефективно с Галеви. "Георги Блатски, Владимир Ангелов и Апостол Чакалов бяха установени и вече са в Бобов дол. За тях присъдите вече се изтърпяват", уточни Марияна Сиракова.

Ако и Галеви бъдат открити, те също ще отидат в затвора в Бобов дол, където обаче ще се задържат само месец. След това ще бъдат преместени в затворническото общежитие в село Самораново, което е само на 2 километра от имението им в Ресилово.

"Този режим се определя от съда", категорична бе говорителката на прокуратурата в Кюстендил. С решението си от миналата седмица ВКС измени присъдата на Пламен Галев от 7 на 5 години затвор, като промени и режима на изтърпяване – от строг на общ, което предопредели изтърпяването на присъдата в общежитието в Самораново.

Върховните съдии намалиха присъдата на Галев за "ръководене на въоръжена престъпна група", след като не приеха групата да е била "въоръжена". Според ВКС наличието на оръжия не е доказателство, че групата е въоръжена, щом не е доказано, че те са ползвани.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини