Last news in Fakti

9 Май, 2012 18:23 1 716 2

Братя Галеви обявени за общодържавно издирване

  • братя галеви-
  • общодържавно издирване

Дупнишките братя Галеви са обявени за общодържавно издирване. Това е станало днес, след като шест дни "Съдебна охрана" се опитваше безуспешно да ги намери.
Говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Марияна Сиракова съобщи за "Правен свят", че тази сутрин са получили писмо от "Съдебна охрана", с което връщат присъдите на прокуратурата и казват, че Пламен Галев и Ангел Христов не могат да бъдат намерени на нито един известен адрес. Присъдите незабавно са били изпратени на ОД на МВР в Кюстендил, която е обявила Братя Галеви за общодържавно издирване.
Всеки месец органите на полицията трябва да информират прокуратурата какви мерки са предприели във връзка с издирването на Галев и Христов, обясни още прокурор Сиракова. Ако двамата продължат да бъдат в неизвестност, те ще трябва да бъдат обявени и за международно издирване.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че се надява Галеви да се предадат сами. Според него трябва да се започнат процедурите за издирване и блокиране на границите. За сега вътрешният министър няма данни Галеви да са напуснали България.

На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди осъдителните решения на Братя Галеви и трима от хората им, които вече са в затвора в Бобов дол. Пламен Галев бе осъден на пет години затвор, а Ангел Христов на четири.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    te veche sa na niakoi slanchev plaaj i si harchat milionite daleche ot BG i cecko koito neznae kade se namira,dame proshtava Borisov koito e mnogo uvahavan ot men chovek.
  • 2 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    sigurno sa v dubai