Last news in Fakti

8 Май, 2012 20:13 12 272 25

Братя Галеви се изпариха

  • братя галеви-
  • пламен галев-
  • пламен галев-
  • дупница
Братя Галеви се изпариха - 1
Снимка: БГНЕС

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, потънаха в дън земя. Областното звено "Охрана" - Кюстендил все още не ги е открило, за да ги "съпроводи" до затвора в Бобов дол. Знаковите не само за Дупница, но и за страната, фигури бяха осъдени окончателно на по 5 години затвор, съобщи "Правен свят".

"Все още не знаем дали са в неизвестност. Областното звено е посетило адреса им в Ресилово, където не са открити. Продължава търсенето им на други места, които обикновено обитават", заяви пред "Правен свят" Марияна Сиракова, говорител на Окръжна прокуратура-Кюстендил.

Преписът от присъдата е пристигнал в петък в кюстендилското обвинение и след това окръжният прокурор е уведомил Областно звено "Охрана", което трябва да издири осъдените. Ако Галеви не бъдат открити и днес, ще бъде уведомена и полицията, която да започне издирване.

Няма проблеми с останалите трима, които бяха осъдени ефективно с Галеви. "Георги Блатски, Владимир Ангелов и Апостол Чакалов бяха установени и вече са в Бобов дол. За тях присъдите вече се изтърпяват", уточни Марияна Сиракова.

Ако и Галеви бъдат открити, те също ще отидат в затвора в Бобов дол, където обаче ще се задържат само месец. След това ще бъдат преместени в затворническото общежитие в село Самораново, което е само на 2 километра от имението им в Ресилово.

"Този режим се определя от съда", категорична бе говорителката на прокуратурата в Кюстендил. С решението си от миналата седмица ВКС измени присъдата на Пламен Галев от 7 на 5 години затвор, като промени и режима на изтърпяване – от строг на общ, което предопредели изтърпяването на присъдата в общежитието в Самораново.

Върховните съдии намалиха присъдата на Галев за "ръководене на въоръжена престъпна група", след като не приеха групата да е била "въоръжена". Според ВКС наличието на оръжия не е доказателство, че групата е въоръжена, щом не е доказано, че те са ползвани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    3 0 Отговор
    Във Куба е хубаво :) Дано там да се заминали и да донесат по 1 ром и 1 кутия пури
  • 2 ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

    3 0 Отговор
    "пламен галев и пламен галев, известни като братя галеви"...абе вие четете ли какво пишете бе...или моабет да става,нещо да напишеме,да земеме некой лев...
  • 3 Ами да

    2 0 Отговор
    ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, прав си.
  • 4 ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

    1 0 Отговор
    а-имало ефект от критиката значи...
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    tarsete gi v izvan evropa
  • 6 васил кунчев

    0 0 Отговор
    евала на пичовете така се прави като ти дават взимай и като те гонят бягай това ни чака всики в тази скапана държавица зашото както почнаха да правят законите ще е по добре да сме с двамата братя ви изгнание и когато продадат страната ни на 100% тога да си идваме и си искаме земите щото тогава ще струват пари а не като сега по 150 лева декар смешно нали
  • 7 кик

    1 0 Отговор
    аз да съм ше избегам или в иран или афганистан или ирак или некъде дето е нА юг и дето нема екстрадация може и куба или мексико или ямайка или дале4е от цивилизацията и разузнаване
  • 8 ник

    2 0 Отговор
    Съдиите са най корумпираното съсловие.Предполагам че дори и на най малките ни читатели е ясно.Чудя се защо тези измамници(точно се изразявам),не могат да ги изловят и изпратят по затворите защото точно там им е мястото,а парадокс е че те изпращат само кокошкарите на топло.
  • 9 джеки

    1 0 Отговор
    Еееей ма ,че куромпирана държава--след като са осъдени небили трябвало веднага да бъдат задържани или какво--пуснати са да си вземат дрешките за санаториума.И от горе на това на 2км.от техното село,ама и то един затвор ше искарат та мани се .Рано или късно от куршума няма да избягат--пожелавам им го от все сърце...
  • 10 БАНАНОВА СМЕШНА РЕПУБЛИКА

    2 0 Отговор
    КОЛКОТО ХВАНАХТЕ МАЛКИЯ МАРГИН ТОЛКОВА ЩЕ ХВАНЕТЕ И ТЯХ !!! ТИКВИ С ТИКВИТЕ. НА ВСЕКИ СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН ПРЕСТЪПНИК МУ Е ЯСНО КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗНЕСЕ КАТО ЛАПНЕ ПАЧКАТА ИЛИ СТАНЕ ЖЕГА ! ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ИЗВЪН ПРОПАДНАЛИЯ ЕВРОСЪЮЗ И ЕСТЕСТВЕНО В ДЪРЖАВА КОЯТО НЕ СЕ ДОГОВАРЯ С ИЗМИСЛЕНИЯ ИНТЕРПОЛ !!! СМОТАНА ОПРАВИЯ Е ТУКА В ПРОВАЛЕНАТА ПСЕВДО ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ ХОРА ВИЖДАТ КОЙ КАК СИ ВИХРИ КОНЯ И КОЙ КАК ПЛАЩА ЗА ДА СИ БИЕ КАМШИЦИТЕ ОТ ТУК ТОЧНО НАВРЕМЕ КАТО В ТОЗИ СЛУЧАЙ !!! ИМАМЕ СПЕШНА НУЖДА ОТ ВИДЕН ДИКТАТОР И ГОЛЯМ СТАДИОН – ПОНЕ ЗА 48 ЧАСА (лично мнение ) !!!
  • 11 John

    1 0 Отговор
    http://www.struma.com/obshtestvo/bratya-galevi-v-kompaniyata-agenti-s-poli-pantev-marginite-samokoveca_6241/
  • 12 аз

    1 0 Отговор
    Пламен Бориславов Галев - започнал работа в системата през 1988 г. като милиционер в РУ-Станке Димитров към ОУ на МВР Кюстендил, служил в СОБТ в ЦСБОП до 1997 г.

    Ангел Христов Христов - като милиционер служи в СОБТ от 1990 г., след това работи в РЗБОП при РДВР Кюстендил и в ЦСБОП до 1998 г.
  • 13 Никито Иванов

    1 0 Отговор
    абе вие си правите гаргара с народа, т...к ли си правите с нас или какво ? напълно СЪГЛАСЕН съм с Банановата Република :) и с Джеки, да живеят ли ? Цитат: Да се обесят не, да се освободят (преместете запетаята и вижте какво се получава:)......Да се обесят, не да се освободят !!!!!!!!!!
  • 14 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    българско време 18 00 ч братя ГАЛЕВИ ИЗЛИЗАТ ОТ СЪДЪТ С ГОРДО ВДИГНАТИ ГЛАВИ И ВЛИЗАТ В РАКЕТАТА КОЯТО БЕШЕ ИЗСТРЕЛЯНА В КОСМОСА ЩЕ НАПРАВЯТ ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЛАНЕТАТА МАРС НАДЯВАМЕ СЕ САТЕЛИТИТЕ В ОРБИТА ДА СЛЕДЯТ ЗА ТЯХНАТА НЕВРИДИМОСТ И УСПЕШНОТО ИМ ЗАВРЪЩАНЕ АКО РЕШАТ ДА КАЦНАТ НЯКОЙ ДЕН НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ
  • 15 анонимен

    0 0 Отговор
    значи едните които са били с тях вече са осъдени а тия двамата къде са били че не са осъдени или от престъпната групичка пак има отървали се и не отърва ли се хайде пак ни взеха за балъци пуснали сте ги да си вървят на някъде а да не говорим че години ги съдите и накрая ги изтървахте ха ха ха
  • 16 optimista

    2 0 Отговор
    ами колеги какво да ви кажа по принцип като се постанови присъда и съотвено човека или хората който им е постановено се вкарват в затвора веднага е да ама не тука в бг то не е така не става те са ги пуснали а си ги търсат ама нема даги намерат защото толкова си прават труда ако искат веднага могат даги намерат и зад граница
  • 17 дупничанин

    2 0 Отговор
    Осъдили ги да лежат в обшежитие за организиране на престъпна група.Та това затвор ли е или ги изпращат в санаториум.За откраднато парче салам осъждат хората на ефективна присъда,а тези мутри нанесли огромни вреди на Общината,ще ги хрантуркаме в общежитя.За такива престъпления в нормални страни дават огромни наказания.
  • 18 Alek

    1 0 Отговор
    Horata sa napalno zapoznati s sistemata policeiska. Tam se naemat samo m...umnici nali te sa samite sa takiva nali sistemata gi e naela nali vsichki tam sa id..ti.
  • 19 Галев

    2 0 Отговор
    Сега от вас разбирам ,че ме търсели. Никой до сега не ми е казвал.

    Така ще кажат ако случайно стане грешка и ги намерят :)
  • 20 Николо Пиколо

    1 0 Отговор
  • 21 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    АБЕ ВИЕ НЕ ЧУВАТЕ ЛИ БЕ ЧЕ ВИ ТЪРСЯТ ЗА ОБЕЩАНОТО А НЕ ЗА ЗАТВОРА МОМЧЕТАААА В ЗАТВОРА Е КАТО РАЙ НЯМА ДА СТЕ ПО 25 ЧОВЕКА В КИЛИ Я ОТ 17 КВ М НЯМА ДА ЯДЕТЕ ПО ЧЕТВЪРТ ХЛЯБ НА ДЕН БОБ И ЛЕЩА АКО СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ ВЕДНАГА НА МЯСТО ПРИСТИГА ЕКИП ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЛЕКАРИ И НА ВЪН БЕЗРАБОТИЦАТА Е ГОЛЯМА АМА ТАМ ИМА ИЗБОР НА РАБОТА КАКВО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА АААААААА ВЕДНАГА СЕ ПОКАЖЕТЕ И СТИГА СТЕ МИЗИРУВАЛИ НЯКЪДЕ
  • 22 Галев

    0 0 Отговор
    Продължавайте да ме търсите ама не съм в Българияяя хахахахаха (devil) .
  • 23 Купен съдия 3241

    0 0 Отговор
    Бре направо се изненадахме никой не го очакваше !
  • 24 Галев (брат)

    0 0 Отговор
    До Галев

    Братооо, много тесен този джип бе брато, добре, че ми осигуриха правителствения самолет иначче 2 седмици с кораб до тази ЮАР.
  • 25 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СЛЕД КАТО СЪДЪТ СЕ ПРОИЗНЕСЕ НЕ СЕ ЛИ ВЛИЗА ВЕДНАГА И ВМЕСТО ДА ИМ НАМАЛЯТ НЕ БИ ЛИ ТРЯБВАЛО СЕГА ДА ИМ ЛЕПНАТ ОЩЕ ЕДИН ЧЛЕН ОТ НПК ЗА ТОВА ЧЕ СЕ УКРИВАТ И ОБЩЕЖИТИЕ ТОВА ОЗНАЧАВА ОТКРИТ ТИП И ПО ЛЕК РЕЖИМ ЗА ОПГ НЕ СЕ ЛИ ДАВА СТРОГ РЕЖИМ ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЯВНО МНОГО СА ПЛАТИЛИ И НЯКОЙ ТРЕПЕРИ НЯКЪДЕ НО ИСТИНАТА ВИНАГИ ИЗЛИЗА НА ЯВЕ