Отидете към основна версия

7 460 11

Вижте арестуваните бизнесмени при акция „Пречупване“

  • кирил кирилов-
  • пречупване-
  • мвр-
  • стойко цочев

Кирил Кирилов и Стойко Цочев регистрирали фирма, която уж се занимава с внос на дървен материал от Русия

Столичаните Кирил Кирилов и Стойко Цочев получиха обвинения за контрабанда в особено големи размери за продължителен период от време. Двамата бяха закопчани преди година, когато по време на акция „Пречупване“ бопаджии и митничари откриха сериозно количество контрабандни цигари, скрити в контейнер на кораб, акостирал на Пристанище Бургас - Запад.

Кирилов и Цочев планирали схемата много внимателно. Двамата се познавали от години и били в близки приятелски отношения. Те решили да маскират контрабандата като внос на дървен материал от Руската федерация, който впоследствие да реализират на пазара в държави – членове на Европейския съюз, разкрива „Флагман“.

За целта Кирилов създал фирма през септември 2017 г. Той упълномощил Цочев да борави без ограничения със средствата на дружеството и да сключва всякакъв тип договори. След това те успели да организират и осъществят планирания от тях контрабанден внос на цигари, които били скрити по много хитър начин - в дъски, издълбани като шкафчета и натоварени на палети на кораб, идващ от Руската федерация и плаващ под либерийски флаг, който акостирал в Бургас на 1 август м. г.

„Много интересно са прикрити – все едно дървета гледаш, а вътре цигари. От Бургас, та чак до София стига“, каза тогава премиерът Бойко Борисов.

При акцията на пристанището са задържани над 110 хил. кутии цигари, а няколко дни след това в частен склад в „Кремиковци“, стопанисван от същата фирма, са открити още толкова.

Според прокуратурата общият размер на откритата контрабанда е малко над 1 740 000 лв.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини