Отидете към основна версия

9 109 16

Спипаха българин с фалшива шофьорска книжка в Ирландия

  • полиция-
  • ирландия-
  • шофьорска книжка

Пред съда 42-годишният Борис Борисов се призна за виновен

Българин бе осъден на пет месеца условно, след като властите в ирландското селце Кийди го спипаха да шофира BMW-то с фалшива книжка.

Пред съда 42-годишният Борис Борисов се призна за виновен в управлението на превозно средство без застраховка и без свидетелство за управление на МПС. Той бил спрян за проверка от полицаи и им представил книжка, за която те се усъмнили, че е истинска. При направеното запитване се оказало, че тя действително е фалшива.

Впоследствие Борисов е арестуван по подозрение, че притежава фалшив документ за самоличност и е дал невярна декларация за получаване на застраховка. "Клиентът ми не е виновен.

Той е в тази страна от три години, има три деца и работи на пълно работно време. Взел е лиценза си за управление в България и не е знаел, че е фалшив", твърди пред съда адвокатът на подсъдимия, цитиран от „Блиц“.

Борисов беше осъден на пет месеца затвор, условно и бе лишен от правоуправление за две години. Освен това той е осъден да плати глоба в размер на 700 британски лири.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини