Отидете към основна версия

13 058 25

Унижиха полицаи при кървав инцидент в Пловдив

  • унижение-
  • полицаи-
  • пловдив

Щом попаднал в районното, мъжът смекчил тона, изразил съжаление за стореното и дори се извинил на полицейските служители

За скандална случка с катастрофирал мъж, който опитал да бяга от пристигналите на мястото на произшествието служители на МВР, а после започнал да ги заплашва и псува, съобщи Plovdiv24.bg.

Драмата се разиграла на 2 август. Тогава двама униформени от Шесто РУ в Пловдив патрулирали из района. Около 1:40 след полунощ те забелязали катастрофирал жълт автомобил, който се бил ударил в паркирана кола. В непосредствена близост имало двама видимо пияни мъже, които си говорили и имали увреждания по главите.

Служителите под пагон установили самоличността им и викнали линейка. Единият мъж веднага бил откаран в болница, а другият останал да чака екипа на КАТ.

Около 03.00 часа нарушителят тръгнал да бяга, поради което се наложило ченгетата да го гонят. След като го хванали, му поставили белезници. Това провокирало агресия у мъжа, който започнал да се държи непристойно и да обижда с думите "Какви сте Вие, *****“, и да заплашва служителите с израза "Ще ядете бой. Повече няма да влезете в махалата“.

Той веднага бил натоварен в патрулката и закаран в Шесто РУ. Обидните изрази продължили и по време на пътуването. Щом попаднал в районното, мъжът смекчил тона, изразил съжаление за стореното и дори се извинил на полицейските служители. Бил му съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, а миналата седмица той се изправил пред съда.

Тъй като мъжът е баща на три деца, за които полага грижи, работи, а и осъзнава вината си, магистратите прецениха, че следва да му наложат глоба в минимален размер — 100 лева. Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини