Отидете към основна версия

47 762 90

Цигани нападнаха катастрофирал ТИР и пребиха шофьора

  • цигани-
  • грабеж-
  • катастрофирал тир

Нападателите натоварили и транспортирали с каруци и леки автомобили заграбената плячка от пресни чушки и краставици

Илюстративна снимка, БГНЕС

Полицейски служители са заловили нагъл крадец, задигнал стока от аварирал ТИР, информираха от полицията във Видин, цитирани от bulnews.bg.

На 26 януари, около обяд, на телефон 112 е получен сигнал за разграбване на товар от камион, подаден от шофьора на превозното средство.

Припомняме, че ден по-рано, на главен път Е-79 в района на Медовница, турски товарен автомобил „Волво“ с прикачено хладилно полуремарке „Шмиц“ се беше обърнал при пътнотранспортно произшествие.

Водачът на турския ТИР се е оплакал, че група местни жители са заплашили него, както и двама негови колеги, също шофьори на товарни автомобили. Едно от лицата ударило с ръка в областта на гръдния кош един от шофьорите, блъснал главата на друг, след което показал нож и брадва.
Нападателите натоварили и транспортирали с каруци и леки автомобили заграбената плячка от пресни чушки и краставици.

Екипи на Районното управление в Белоградчик веднага започнали разследване по случая.
В хода на издирвателните действия, униформените заловили 32-годишен криминално проявен жител на село Медовница. Той е задържан и приведен в полицейския арест.

По-голямата част от отнетата стока полицаите установили на адреси в района. Обитатели на други имоти от селото предали останалия товар доброволно.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава. Образувано е досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 58 гласа.

Свързани новини