Отидете към основна версия

3 103 19

Гешев: Всички кметове познават хората, които създават проблеми в населеното им място

  • иван гешев-
  • битова престъпност-
  • благоевград

Главният прокурор ще се бори за спад на битовата престъпност до края на календарната година

Снимка: БГНЕС

"Имаме желание в края на годината резултатите в сегмента битова престъпност да са различни, дори чисто статистически, да са много по-малки като обем на извършвания. Това каза на брифинг в Благоевград главният прокурор Иван Гешев, след като преди това проведе среща с един от заместник-кметовете на общината, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин.

„Сигурни сме, че в края на годината ще има чувствителен спад и съм убеден, че в началото на следващата година ситуацията с битовата престъпност ще е чувствително различна от сегашното положение. Това става с добра организация, с работа между Прокуратурата, Министерството на вътрешните работи (МВР) и изпълнителната власт, но става и с добра координация с местната власт“, каза още прокурор Гешев.

Според Иван Гешев всички кметове познават хората, които създават проблеми във всеки един град, във всяко едно населено място. По думите му точно те са най-близо до гражданите. Главният прокурор отбеляза, че работата на кметовете е да посочват проблемите, а работата на прокуратурата и МВР е да ги решават, за да се осигурят на българските граждани справедливост, спокойствие и ред.

„Проблемите с работата и образованието не можем да ги решим, но може да поработим доста по-сериозно за справедливост, спокойствие и сигурност за гражданите. Това и правим“, подчерта прокурор Гешев.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини