Отидете към основна версия

5 135 19

Д-р Грийн до ФАКТИ: Отнемат ми децата, в опасност са

  • дрир грийн-
  • социални работници-
  • деца-
  • слокощица

Докторът по психотерапия идва да живее в България преди 10 години

Живеещият от години в костендилското село Слокощица доктор по психотерапия Дрир Грийн изпрати писмо до редакцията на ФАКТИ, в което разказва за житейското изпитание, пред което е изправен.

Ето какво ни пише д-р Грийн:

Преместих се в България преди десет години със съпругата си и четирите ни деца /на 12, 15, 16, и 19 години/ Живеем в село Дворище, край Кюстендил. Аз съм лекар по психотерапия и автор на повече от 50 книги.

Преди две години жена ми напусна къщата, взе всичките ни пари и купи къща в село Слокощица, близо до Кюстендил. Тя отказва да говори с мен или да уважи решението на децата да останат при мен. Поиска развод и попечителство в съда преди година, а съдията ми даде временното попечителство.

Оттогава тя отказва да изслуша децата и те отказват да се срещнат с нея. Тя идваше в къщата на всеки две седмици с полицаи, за да принуди децата да се срещнат с нея.

Целият правен процес беше уморителен и незаконен. Нямаше превод (не говоря български) и когато имаше преводач, съдията не му позволи да превежда. Жена ми каза на социалните работници, че децата са изложени на риск и ни принуждаваха да се срещаме с тях и психолози много пъти, но поради липса на бюджет за преводачи така и не можаха да ме изслушат.

Когато им изпращах жалби, преведени на български, те никога не отговаряха. Те дойдоха в нашата къща и се увериха, че се грижа за децата и те имат всичко необходимо. Миналия месец съдията реши да даде попечителството на съпругата ми без причина, без да изслуша мен или социалните работници, без опция за обжалване (адвокатът на съпругата ми е председател на адвокатската асоциация в Кюстендил).

Това решение не е в интерес на децата и може да бъде опасно и травматично за тях, тъй като те нямат връзка с майка си през последните две години и не искат да живеят с нея.

Опитах се да говоря със социалните работници, но те не са професионалисти и не искат да помогнат. Сега получих писмо от съда с молба да заведа децата на социалните работници, сякаш са чувал с картофи, за да бъдат прехвърлени на майка им.

Децата ми са изложени на голям риск и никой не иска да ни помогне. Ще заведа децата в съда в понеделник сутринта и ще помоля съдията да поеме отговорност за тях. Искам медиите да са там и да документират този жесток процес.

ФАКТИ е готов да публикува коментар и на други лица и инстанции, имащи отношение по казуса.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини