Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 14:57 5 124 19

Д-р Грийн до ФАКТИ: Отнемат ми децата, в опасност са

  • дрир грийн-
  • социални работници-
  • деца-
  • слокощица

Докторът по психотерапия идва да живее в България преди 10 години

Д-р Грийн до ФАКТИ: Отнемат ми децата, в опасност са - 1

Живеещият от години в костендилското село Слокощица доктор по психотерапия Дрир Грийн изпрати писмо до редакцията на ФАКТИ, в което разказва за житейското изпитание, пред което е изправен.

Ето какво ни пише д-р Грийн:

Преместих се в България преди десет години със съпругата си и четирите ни деца /на 12, 15, 16, и 19 години/ Живеем в село Дворище, край Кюстендил. Аз съм лекар по психотерапия и автор на повече от 50 книги.

Преди две години жена ми напусна къщата, взе всичките ни пари и купи къща в село Слокощица, близо до Кюстендил. Тя отказва да говори с мен или да уважи решението на децата да останат при мен. Поиска развод и попечителство в съда преди година, а съдията ми даде временното попечителство.

Оттогава тя отказва да изслуша децата и те отказват да се срещнат с нея. Тя идваше в къщата на всеки две седмици с полицаи, за да принуди децата да се срещнат с нея.

Целият правен процес беше уморителен и незаконен. Нямаше превод (не говоря български) и когато имаше преводач, съдията не му позволи да превежда. Жена ми каза на социалните работници, че децата са изложени на риск и ни принуждаваха да се срещаме с тях и психолози много пъти, но поради липса на бюджет за преводачи така и не можаха да ме изслушат.

Когато им изпращах жалби, преведени на български, те никога не отговаряха. Те дойдоха в нашата къща и се увериха, че се грижа за децата и те имат всичко необходимо. Миналия месец съдията реши да даде попечителството на съпругата ми без причина, без да изслуша мен или социалните работници, без опция за обжалване (адвокатът на съпругата ми е председател на адвокатската асоциация в Кюстендил).

Това решение не е в интерес на децата и може да бъде опасно и травматично за тях, тъй като те нямат връзка с майка си през последните две години и не искат да живеят с нея.

Опитах се да говоря със социалните работници, но те не са професионалисти и не искат да помогнат. Сега получих писмо от съда с молба да заведа децата на социалните работници, сякаш са чувал с картофи, за да бъдат прехвърлени на майка им.

Децата ми са изложени на голям риск и никой не иска да ни помогне. Ще заведа децата в съда в понеделник сутринта и ще помоля съдията да поеме отговорност за тях. Искам медиите да са там и да документират този жесток процес.

ФАКТИ е готов да публикува коментар и на други лица и инстанции, имащи отношение по казуса.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Риц

    36 2 Отговор
    Кюстендилските съдии са корумпирани ! Гювендията е дала пари и готово...
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 14 Отговор
    Умна жена! Докторът е с професионално изкривяване...КОПИ-ПЕЙСТ: Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора. Те обикновено са много добри в лъжите, понякога са способни да объркат дори опитни разпитващи. Понеже те са неспособни на срам или страх, езикът на тялото при тях или тонът на гласа им, и други подобни знаци, никога не ги издават, както обикновено се случва с другите лъжещи. Всъщност те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан.
  • 3 Мордекай

    14 6 Отговор
    Той пък намерил до коя медия да пише , явно не му върви на човека.
  • 4 олеееееееее

    30 3 Отговор
    До колкото разбирам, жена му е българка?
    Типично за българските к.рви- намерила интелигентен човек и после му взела парите и децата и избягала.
  • 5 Робот

    3 6 Отговор
    Трябвало е в Норвегия да иде тоя доктор, да усети , какво е детско Гестапо!

    Коментиран от #12

  • 6 Късметлия

    22 2 Отговор
    Да види човека какви права имат жените в България и какъв го яде българският мъж!А искаха и истанбулска конвенция да ни натресат!Тогава щяха да му вземат не само парите и децата, а и къщата от първото село...

    Коментиран от #10

  • 7 Новичок

    19 0 Отговор
    Докторе добре дошъл в България.
  • 8 Иван

    16 0 Отговор
    Сред социалните има и такива, които обичат децата, но като цяло институцията е нефункционираща и предпочитат да не бъдат занимавани и да не им се отваря работа. А за неадекватността на българския съд не ми се пише. За закриване е.
  • 9 Кобурготски

    5 8 Отговор
    Що се занимавате с подобни несретници от
    международен мащаб !
    Тук в България дори опърпаните и гладни бежанци
    не щат да стоят /дори и седмица/, а той баровеца се
    довлякъл с жена си и . . .четирите червея !
  • 10 Не само

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Късметлия":

    В България. И е западна европа е същото. Минават като валяци през бащите

    Коментиран от #17

  • 11 Д-р Куийн

    12 0 Отговор
    Абе докторе,какви деца са това?Изключая последното,останалите са почти пълнолетни а първото вече е над 18 години.
    Жена ти или ще ти цоца издръжка или нещо в действителност си сгазил лука.
    Задръж още година,две и те сами ще си дойдат при тебе ако нещата реално са така както казваш.

    Коментиран от #18

  • 12 Защо?

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Робот":

    Ти бил ли си там, да знаеш? Или така си чул?
  • 13 Какви са ФАКТИТЕ

    8 1 Отговор
    1. Докторът живее в с.Дворище или в с.Слокощица ?!
    2. Децата са били на посочената възраст преди 10 години когато са дошли в България или са на толкова понастоящем ?!
  • 14 Господин Грийн

    7 0 Отговор
    Много труден казус , вие може да изложите вашата семейна теза, бившата ви жена своята, но кой но го разрешил него, освен един много добър специалист по правни въпроси..! Децата не са много малки, така че може да се изслуша и тяхното мнение и желание...! Но все пак , дано вие и двамата родители , дано Бог ви вразуми и оттам вие вземете най доброто решение за цялото ви семейство...! С лошо нищо не се постига..! Желая ви успех и по бързо решение на всичкото това, което не опира само до вас...!

    Коментиран от #15

  • 15 Исках да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Господин Грийн":

    ,, Но кой би го разрешил,,.. (клавиатурата.ми греши, не аз, съжалявам...!)
  • 16 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    докторе,децата по принцип се дават на маиката с правото на бащата да ги вижда редовно.така би постановил всеки съд,а и е кофти децата да се лишават от маика им.другото странно нещо докторе е че живееш в българия от десет години,а не знаеш езика!тва докторе е талибанска работа и е много лошо за децата!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Д-р Куийн":

    Не разбрахте ли, че е психопат?...Първо, нещо не се "връзва" с възраста на "децата"... Второ, 10 години ще живее на село и няма да научи езика...Трето, къде живее последно в Слокощица или в Дворище??? И като капак, се оплаква на ФАКТИ...ПО ДОБРЕ, НА "АРМЕНСКИЯ ПОП".
  • 19 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Нещо не му вярвам на този "доктор".Живял съм една година в Чили.И до сега говоря и разбирам прилично испански.Този 10 години...