Отидете към основна версия

3 993 6

"Дребна риба" изпяла Мишо Къдравия, спипали го в дома на гаджето му

  • арест-
  • мишо къдравия-
  • понката

Освен него при спецакцията е задържан и още един бургазлия, също криминално проявен и осъждан. Това е 30-годишният Панайот Пенчев-Понката

Снимка: Shutterstock

Михаил Пехливанов, по прякор Мишо Къдравия, е арестуван в Бургас при спецакция на полицията срещу наркотърговията, съобщи Флагман.бг.

35-годишният мъж е закопчан в дома на приятелката му на ул. „Шейново“ 42, където двамата живеели на семейни начала. Именно този апартамент той използвал за склад на стоката си. Там са намерени и иззети близо 50 грама марихуана и две везни. Бургазлията, доскоро бил в Германия, където известно време е работил. Още щом се появил в Бургас обаче се върнал към старите си престъпни навици.

Освен него при спецакцията е задържан и още един бургазлия, също криминално проявен и осъждан. Това е 30-годишният Панайот Пенчев-Понката. Понката живее в блок 9 в жк „Лазур“.

Домът му е щурмуван от маскирани полицаи вчера.

Ударът на полицията е голям, а в апартамента са намерени и иззети близо 850 гр марихуана, множество везни, гриндер, вакуумираща машина, найлонови пликове за пакетиране и около 32 хил.лева. По информация на Флагман.бг Понката е бил в бизнеса от дълги години. Коментира се, че е от големите играчи.

Претърсван е и апартамент на още един криминално проявен бургазлия - 32-годишния И.А.. В дома му обаче не са намерени наркотични вещества. Въпросният бил приятел с Мишо Къдравия от детството.

Акцията е на отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР в Бургас, служители на Първо и Пето РУП Бургас и се проведе под наблюдението на Окръжна прокуратура-Бургас. Без съмнение става въпрос за организирана престъпна група за наркоразпространения, а разследващите имат достатъчно сериозни доказателства, които ще тикнат зад решетките Понката и Къдравия. По непотвърдена информация „по-дребни рибки“, арестувани през последните дни с дрога, са издали наркобизнеса на Мишо Къдравия и Понката.

Двамата са в ареста, а задържането им е удължено на 72 ч. Окръжната прокуратура в Бургас ще внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двамата обвиняеми. Очаква се съдът да насрочи заседание утре или в петък.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини