Отидете към основна версия

5 789 14

Военният, помлял три автомобила в Пловдив, не бил пиян, а се жабурил с вода за уста

  • пиян-
  • военен-
  • катастрофа-
  • вода за уста

По време на инцидента, войникът е трябвало да застъпи наряд от 15:00 часа

Илюстративна снимка, Shutterstock

Не алкохол, а вода за уста и клеева тинктура е пил военният, който преди година предизвика мелето с три коли в Тракия. Това е разказал самия той, след като е бил уволнен от армията, съобщи trafficnews.bg.

Припомняме, че инцидентът стана в края на ноември миналата година пред блок 81 „А”. Военният е управлява форд, който се удря в БМВ, а след това в още два автомобила. Униформеният е тръгнал да бяга,но съсед го настигнал и върнал на местопроизшествието. Версията му е, че е изгубил контрол над колата, като се ударил в БМВ, а след това в още два автомобила.

Между произшествието и идването на полицията военният служител влиза в скандал с част от хората, като за малко не се е стигнало до саморазправа. Той дори си позволи да предложи подкуп от 1000 лева на очевидците, за да не викат полиция. Войникът бе изпробван с дрегер, който показа 0,96 промила. Веднага след това, виновникът за ПТП-то бе качен в патрул и откаран в болница за кръвни изследвания.

24 часа след ареста на военният, който е редник 3-ти клас, е разследван от комисия към поделението, в което е работел. По време на инцидента, войникът е трябвало да застъпи наряд от 15:00 часа.

След няколко месеца комисията е излязла със становище, че редникът е нарушил два члена на закона за военната служба. Единият гласи, че военен няма права да управлява МПС под въздействие на алкохол, а другия – военнослужещ няма право да употребява и да е употребил алкохол по време на работа. Така се е стигнало до наказание. То е било най-тежкото, а именно дисциплинарно наказание уволнение.

Заповедта за прекратяване на трудовите отношения на редника била обжалвана от последния. То е подал иск срещу поделението, в което е работил, като в жалбата е споменал, че заповедта е незаконна и нарушава правата му.

В съдебно заседание военният дори е оспорил фактическата обстановка. В своя защита, той е разказал, че има проблеми с венците. Нещо повече-бил е на лечение за парадонтит. Жабурел е устата си с листерин, както и клеева тинктура.

По време на съдебно заседание в Административен съд е била приложена и документацията около самия арест и взетите проби за алкохол. Оказва се, че след теста на дрегер, показал 0,97 промила, военният е поискал да даде и кръвна проба. Резултатът е бил 0,73 промила.

Магистратите са назначили съдебно медицинска експертиза. Оказва се, че за да се отрази вода за уста или тинктура на пробата за алкохол, то човек трябва да е надвишил между 6 и 10 пъти дозата. Освен това и двата продукта не се гълтат след употреба.

Според магистратите, дори редникът да е приемал лекарства, то ако е достатъчно дисциплиниран и отговорен, не би следвало да шофира, още повече на път за работа, при това с въоръжение.

Така жалбата на войника е останала без уважение. Административен съд поряза мераците му отново да се завърне на работа.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини