Last news in Fakti

14 Ноември, 2020 09:15 5 784 14

Военният, помлял три автомобила в Пловдив, не бил пиян, а се жабурил с вода за уста

  • пиян-
  • военен-
  • катастрофа-
  • вода за уста

По време на инцидента, войникът е трябвало да застъпи наряд от 15:00 часа

Военният, помлял три автомобила в Пловдив, не бил пиян, а се жабурил с вода за уста - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Не алкохол, а вода за уста и клеева тинктура е пил военният, който преди година предизвика мелето с три коли в Тракия. Това е разказал самия той, след като е бил уволнен от армията, съобщи trafficnews.bg.

Припомняме, че инцидентът стана в края на ноември миналата година пред блок 81 „А”. Военният е управлява форд, който се удря в БМВ, а след това в още два автомобила. Униформеният е тръгнал да бяга,но съсед го настигнал и върнал на местопроизшествието. Версията му е, че е изгубил контрол над колата, като се ударил в БМВ, а след това в още два автомобила.

Между произшествието и идването на полицията военният служител влиза в скандал с част от хората, като за малко не се е стигнало до саморазправа. Той дори си позволи да предложи подкуп от 1000 лева на очевидците, за да не викат полиция. Войникът бе изпробван с дрегер, който показа 0,96 промила. Веднага след това, виновникът за ПТП-то бе качен в патрул и откаран в болница за кръвни изследвания.

24 часа след ареста на военният, който е редник 3-ти клас, е разследван от комисия към поделението, в което е работел. По време на инцидента, войникът е трябвало да застъпи наряд от 15:00 часа.

След няколко месеца комисията е излязла със становище, че редникът е нарушил два члена на закона за военната служба. Единият гласи, че военен няма права да управлява МПС под въздействие на алкохол, а другия – военнослужещ няма право да употребява и да е употребил алкохол по време на работа. Така се е стигнало до наказание. То е било най-тежкото, а именно дисциплинарно наказание уволнение.

Заповедта за прекратяване на трудовите отношения на редника била обжалвана от последния. То е подал иск срещу поделението, в което е работил, като в жалбата е споменал, че заповедта е незаконна и нарушава правата му.

В съдебно заседание военният дори е оспорил фактическата обстановка. В своя защита, той е разказал, че има проблеми с венците. Нещо повече-бил е на лечение за парадонтит. Жабурел е устата си с листерин, както и клеева тинктура.

По време на съдебно заседание в Административен съд е била приложена и документацията около самия арест и взетите проби за алкохол. Оказва се, че след теста на дрегер, показал 0,97 промила, военният е поискал да даде и кръвна проба. Резултатът е бил 0,73 промила.

Магистратите са назначили съдебно медицинска експертиза. Оказва се, че за да се отрази вода за уста или тинктура на пробата за алкохол, то човек трябва да е надвишил между 6 и 10 пъти дозата. Освен това и двата продукта не се гълтат след употреба.

Според магистратите, дори редникът да е приемал лекарства, то ако е достатъчно дисциплиниран и отговорен, не би следвало да шофира, още повече на път за работа, при това с въоръжение.

Така жалбата на войника е останала без уважение. Административен съд поряза мераците му отново да се завърне на работа.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фуре

    45 1 Отговор
    Пияни вишни е ял. От Била. И торбичка има за доказателство.
  • 2 цербер

    19 3 Отговор
    а именно дисциплинарно наказание уволнение. А ИМЕННО НАКАЗАНИЕ:ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ.Което е и правилно. Трябва да има и съд за злодееца.

    Коментиран от #12

  • 3 Баш Бащицата

    21 1 Отговор
    Това с водата за уста важи за първите 5 МИНУТИ след жабуренето! Т.е. жабуриш, качваш се, палиш, тръгваш, вече мина 1 минута и веднага в следващите 4 минути блъскаш 3 коли..... След това изминало време вече няма остатъци от алкохол дължащ се на водата за уста.... Идва полицията след 10-15 мин, докато се суетят, след още 10 мин му дават да духа..... Т.е. стана половин час общо след жабуренето с вода. Няма как да има остатъци от алкохол половин час по-късно. Абсурд! Адвокатът добре е посъветвал и за пред роднините и приятелите да си запази престижа, но истината е, че нещо друго е било, а не вода за уста. Ама, че нагъл.
  • 4 Българка

    8 1 Отговор
    А то политици от управляващите, полицаи , военни никога не са виновни за присъдружните им проверяващи!
  • 5 Шопо

    4 2 Отговор
    Да оди на зъболекар,бе ! Ниска култура ! Жабурка...
  • 6 Буба Мара

    6 0 Отговор
    Хватката е да плати застрахователя, а застрахователя, ако плати- ето така ги мамят и други жабуркащи.
  • 7 Ех, Българийо,

    8 0 Отговор
    Какво правосъдие, какво управление, каква икономика - каква свобода.... Какво, земен рай ли...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рошко

    5 0 Отговор
    Той пак като не се е подмивал
  • 10 Депутата

    6 1 Отговор
    Язе жабуркам 48 градусова домашна гроздовица и ми парят ушите ,ама летм с джи класата към парламента да гушкам левове. Ама язе си вадим служебната карта и нема проблеми ако е някой загладнял си плащам ,но то редко се намира толкова стръвен колкото мен.
  • 11 Химика

    0 0 Отговор
    Ма то същото
  • 12 Баш

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "цербер":

    си е дисциплинарно наказание "уволнение". Не се прави на много умен, че не ти се получава нещо. За да научиш нещо, виж в закона за отбраната и въоръжените сили, по-специално в чл. 244. Среща се и в още няколко члена от закона.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.